16.2.10

Projecte d'instal·lació de 3.000 aparcaments segurs per a bicicletes en 11 municipis de l'Àrea Metropolitana

L'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) ha posat en marxa un projecte d'instal·lació de 3.000 places d'aparcament segur per a bicicletes que en principi s'iniciaria als 11 municipis de l'Àrea Bicing (el sistema públic de bicicletes que ha de començar aquest any). Si els Ajuntaments donen el vist-i-plau, aquest mateix any podríem tenir instal·lades més de 200 estacions d'aparcament prop d'estacions de transport públic i centres de treball.

La xarxa d'aparcaments funcionaria amb un abonament anual de 32 Euros que permetria estacionar en qualsevol dels aparcaments durant un màxim de 12 hores. Sobrepassant aquest limit es cobraria 10 cèntims per cada hora addicional, tot i que probablement el preu s'aniria incrementant per tal d'afavorir l'ús de l'aparcament per desplaçaments per anar a la feina i als estudis.

En una trobada del president de l'EMT amb els alcaldes dels municipis afectats i posteriorment amb entitats de promoció de la bicicleta es va presentar un prototip de 14 places i un de 7, però les característiques tècniques del aparcaments variaran segons el fabricant que guanyi el concurs.

Algunes característiques addicionals del servei podrien ser la reserva d'aparcament per SMS, un registre de la bicicletes i una assegurança de robatoris.