2.2.10

Errors típics a l'entrenar

He llegit els Els 10 errors més comuns que cometen els triatletes i es poden aplicar a la majoria d'esports i malauradament jo m'he sentit identificat en diversos punts...
1.INCREMENTAR MOLT RÀPIDAMENT EL VOLUM DE L'ENTRENAMENT

Quan els triatletes comencen en l'esport milloren el seu rendiment que prové d'increments de l'aptitud aeròbica associada amb l'increment de l'activitat física. El que no és cert és que si entrenar és bo, més serà millor. L'únic que ens pot passar és que ens lesionem. Els increments dins de la càrrega d'entrenament ha de ser ha de ser 2-3 per cent per setmana. Cada 4 setmanes s'ha de tenir una setmana de descans i recuperació.

2. IGNORAR ELS ESTIRAMENTS I LA PREVENCIÓ DE LESIONS

Si l'entrenament i les curses ens van bé pensarem que som invencibles. És important treballar la flexibilitat. Desenvolupar la força abdominal i lumbar.

3. DEPENDRE LA TECNOLOGIA EN LLOC DE LA TÈCNICA I LA
DESTRESA

Quan es comença a entrenar s'ha de consultar a un entrenador de natació per treballar la tècnica i desenvolupar la tècnica de crol. Buscar un especialista en ciclisme per muntar la bicicleta per la selecció dels canvis. També s'ha de treballar el pedaleig i la posició sobre la bicicleta. Haurem de consultar un entrenador d'atletisme per desenvolupar la velocitat i la tècnica correcta.

4. PASSAR MOLT TEMPS SOBRE LA CAMA MÉS FORTA EN LLOC
DE TREBALLAR LA MÉS DÈBIL

Hem de treballar les nostres debilitats, les fortaleses és poden cuidar soles.

5.EVITAR EL TREBALL DE VELOCITAT

La velocitat és important. Ser capaç de moure's quan les circumstàncies ho demanen, és una destresa competitiva molt important. La velocitat és una eina que permetrà córrer i competir en lloc de solament acabar. El concepte fisiològic de velocitat de reserva suggereix que l'atleta necessitarà desenvolupar la velocitat de la manera que el seu entrenament de resistència pugui ser realitzat a una velocitat més gran.

6. POSAR COM EXCUSA L'ENTRENAMENT DUR PER MENJAR I
BEURE EL QUE ES VULGUI

Un entrenament dur no és excusa per fer àpats de menjar ràpid. L'entrenament per una activitat d'altes demandes requereix de combustibles d'alt rendiment.

7.NO DESCANSAR NI RECUPERAR-SE

El descans, la recuperació, la regeneració i la relaxació son paraules que descriuen el procés que permet al nostre cos adaptar-se per entrenar dur. Les tècniques de recuperació incrementen la taxa per el qual el cos es recupera per l'estrès de l'entrenament, té dos beneficis principals:
-Poder entrenar més dur
-Poder realitzar un major volum d'entrenament
L'entrenament estimula al cos a adaptar i millorar. Estar cansat no és dolent. Està molt cansat pot portar greus problemes.

8.ENTRENAR A INTENSITAT ALTA

Molts grups de triatletes entrenen molt dur. La intensitat de les seves sessions d'entrenament és alta, això provoca estrès per el cos i fatiga residual que s'arrossega d'una sessió a l'altre.

9.NO PLANEJAR UN PROGRAMA D'ENTRENAMENT INTEGRADOR I
ADEQUAT

És important buscar temps per desenvolupar un programa d'entrenament.Ens hem de recordar sempre que entrenem, que competim en triatló, i no en nedar, anar en bicicleta i córrer a peu.

10.COPIAR ELS SECRETS DELS CAMPIONS

Dels campions s'ha d'aprendre l'apropiat i que és pugui aplicar per nosaltres al nostre nivell de competició segons els nostres antecedents d'entrenament.