13.6.12

Cava Emotions: descobrint el Penedès al teu aire

En els últims anys, us he anat parlant (sobretot pel Twitter) de moltes empreses que ofereixen rutes en bici per Catalunya i també serveis relacionats amb la bici. Us ho explico perquè són exemples de com la bicicleta també crea riquesa, i normalment, d'una forma molt més sostenible. En el cas del turisme en bicicleta o cicloturisme ja he parlat moltes vegades de que aporta grans beneficis econòmics al territori (el cicloturista gasta més) i desestacionalitza i allarga la temporada amb els casos paradigmàtics del ciclisme a la costa quan no fa calor i per exemple els "bike parks" de les estacions d'esquí a l'estiu.

Avui us presento una de les propostes més innovadores de les que he vist fins ara. Cava Emotions ofereix rutes en bici (també a peu i en cotxe) pel Penedès relacionades amb el territori i amb el món del cava i del vi. Els principals trets diferenciadors són que:
  • Tu tries el què vols fer i quan ho vols fer. Tries un pack o te'l fas a mida.
  • Utilitzes el teu telèfon amb GPS o llogues una tablet que t'ajuda a seguir la ruta escollida i et dóna tota la informació que necessites (d'orientació, vitivinícola, punts culturals o punts d'interès ambiental).
  • Molts extres i complements per a tots els gustos: visites a caves, cellers, museus i castells, dinars i sopars, allotjament, lloguer de bicicletes, tallers, guies, pràctica d'esports d'aventura, massatges, etc.
Hi ha rutes més curtes i més llargues i segons si es va en família, en parella o es volen fer moltes activitats llavors podem triar un recorregut o un altre. Pels més esportistes, a part de diverses activitats d'aventura complementàries, Cava Emotions ofereix un ruta circular en BTT en dues etapes entre Sant Sadurní i Sitges, la Raids del Cava. Intentaré fer-ne un altre apunt al bloc quan pugui, de moment ja la tinc enllaçada en el meu recull de rutes.