12.6.12

Pujada al puig de Sant Amand des de coll de Jou

Inici de la pujada de Sant Amand
Ascensió ombrívola a un magnífic mirador del Ripollès.

Distància, desnivell i dificultat: uns 2km i 215m de desnivell positiu. Assequible, però amb algun tram més vertical per accedir a la carena.

Accés: en cotxe des de Ribes de Freser en direcció a Bruguera i continuant fins a coll de Jou. També des d'Ogassa.
Coll de Jou i el Taga
Descripció:
Des de coll de Jou pugem per la carena en direcció sud fins arribar al bosc. Allà agafarem un sender a la nostra dreta que puja suaument per dins del bosc. Anirem seguint un bon tros, perquè el sender va a buscar un dels passos per pujar dalt de la serra de Sant Amand. El sender pujarà per anar buscar aquest pas i el camí serà bastant dret i pedregós.

La serra, vistes i
el Pedraforca al fons

Finalment sortirem a dalt de la serra on trobarem un petit prat amb alguns arbres i si ens acostem al penya segat tindrem bones vistes del Ripollès. Pujarem per la carena de la serra seguint un sender entre arbres i roques i finalment arribarem al puig de Sant Amand i pujarem a les roques on hi ha una creu metàl·lica: el punt més alt d'aquesta serra i un bon mirador del Ripollès i en concret de la vall de Sant Joan de les Abadesses per on transcorre el riu Ter, la via verda del Ferro i del Carbó i la ruta del Ter.

Vistes de la vall de Sant Joan de les Abadesses
Mostra De coll de Jou al puig de Sant Amand en un mapa més gran

Alternatives:
  • Per la tornada algunes ressenyes indiquen un camí més directe a coll de Jou.
  • Es pot fer una circular des del poble de Bruguera, pujar a coll de Jou, seguir aquesta ressenya i baixar per l'altre vessant cap a Sant Julià de Saltor i tornar cap a Bruguera.