4.6.12

Pujada al Castell del Montgrí des de l'ermita de Santa Caterina


Ermita Santa Caterina
Segurament la via d'ascensió més ràpida i bonica al castell del Montgrí.
 
Distància, desnivell i dificultat: pujada d'1'7km i 135 m de desnivell una mica pedregosos, però fàcil.
El castell des del coll
Accés: en cotxe des de Bellcaire d'Empordà on deixem la carretera (GI-632) i agafem un camí darrere d'un desballestador que va al cementiri. Agafarem el primer camí a l'esquerra després del cementiri en direcció a una pedrera i de seguida una pista de terra a l'esquerra per entrar al parc natural. Després deixarem una pista a l'esquerra que també ve del poble i anirem cap a la dreta. Ens endinsarem a la vall de Santa Caterina i anirem guanyant alçada. Al fons a la dreta veurem el castell del Montgrí i una mica abans una creu en un coll. L'ermita de Santa Caterina ens quedarà amagada durant tot el camí i no serà visible fins que pugem les últimes rampes del camí.
Descripció:
L'ermita des del castell
Des de l'ermita hem de baixar per un caminet deixant la pista per on hem pujat a la dreta. Anirem tota l'estona en direcció al coll de la Santa Creu i el castell quedarà a la nostra esquera. La baixada acaba i comencem a pujar cap al coll. A la nostra dreta s'uneix un camí que també ve de la vall de Santa Caterina.
L'Escala i el golf de Roses
Al arribar al coll se'ns obriran vistes del Baix Empordà i veurem el camí que puja de Torroella. Nosaltres carenejarem cap al castell amb un camí força pedregós que començarà a fer ziga-zagues per encarar la pujada. Més amunt anirem cap al vessant de Torroella per arribar fins al peu del Castell.
De l'estartit al cap de Begur
Un cop dalt del Castell tenim vistes de tot el Baix Empordà, les illes Medes, tot el massís del Montgrí, l'Escala, el golf de Roses i la vall de Santa Caterina. Impressionant.
Observacions i alternatives:
La punta Montgó i la seva torre
  • Tot i ser una excursió molt curta, no oblideu l'aigua, el barret i la crema del sol i eviteu les hores i els dies més calorosos.
  • A la tornada, en arribar al coll de la Santa Creu, descendir cap a Torroella de Montgrí 
  • A la tornada, descendir cap a l'Estartit (per exemple així).
Més informació: