6.6.12

Pujada al Castell de Mediona per la riera

Curta i senzilla ascensió a peu al Castell de Mediona per la riera del mateix nom.

Distància: 2,6 km (anada i tornada)
Desnivell: +60 m

Dificultat: fàcil, però alguns trams que es fan pel llit del riu són pedregosos i és desaconsellable fer-ho en cas de risc de pluges o després de pluges pel fang o bassals que us pugueu trobar. No ciclable.

Accés: en cotxe per la C-15 i després la C-244 en direcció a Sant Quintí de Mediona. Travessem el poble i continuem uns 2 km fins a una cruïlla on girarem a la dreta en direcció al Castell de Mediona. A uns 500 metres agafarem una pista a mà dreta que ens acostarà a la riera de Mediona i al punt de sortida.

Descripció: sortim del costat de l'ermita de Santa Anna (propietat privada) i comencem a remuntar la riera de Mediona. Ho farem a vegades pels marges i a vegades per dins del propi llit de la riera.
Aviat comencem a veure el castell i a mig camí deixarem unes roques amb vies d'escalada a la dreta. Quan estem sota el castell veurem roderes de carro a la roca i poc després anirem al cantó del castell per ascendir lleugerament i trobar un camí marcat que puja amb força cap al Castell.

El castell de Mediona funciona com a restaurant i hostatgeria (cal reservar). Els encarregats ens ensenyaran gustosament l'església o el celler (també podem concertar visita).

La tornada la farem pel mateix camí.

Més informació:

Mostra Pujada al castell de Mediona per la riera en un mapa més gran