24.2.14

Volta pel bac de les Tries

Circuit molt ombrívol i recomanable que visita el paratge de la font de les Tries, un tram del riu Fluvià, el volcà de Bisaroques i tota l'obaga de les Tries amb una fageda impressionant que sota seu amaga uns dels últims volcans descoberts a la zona, el del bac de les Tries.  
  
Distància i desnivell: 4,5 km +150 m

Punt d'inici: al final de l'avinguda Pere Badosa  d'Olot al barri de les Tries (al costat del Club Natació d'Olot i del càmping de les Tries).

Descripció:
Sortim del final de l'avinguda Pere Badosa en direcció a la passarel·la metàl·lica que creua el Fluvià. Creuem el riu i si volem anem cap a l'esquerre per visitar la font de les Tries, sinó anem cap a la dreta i iniciem el recorregut remuntant el riu.
Abans d'arribar a una resclosa, ens començarem a allunyar del riu i deixarem un antic molí a mà dreta. Continuarem per una pista deixant una casa i un camp a mà esquerra, però quan arribem al camí d'accés de la casa, agafarem un sender que en direcció sud s'enfila cap a unes antenes i cap al volcà del Bisaroques.
Aquest és el tram amb més pujada. Passades les antenes, continuarem per una pista asfaltada, deixarem un sender a l'esquerre (possible alternativa de tornada) i continuarem uns metres més per agafar un camí de terra a la dreta que per la falda del volcà i entre els camps i el bosc ens conduirà fins a la torre que corona el volcà. Aprofiteu la pujada per gaudir de les vistes d'Olot, perquè un cop a la torre, els arbres ens amaguen la vista.

La tornada i baixada cap a la font de les Tries la farem per una pista que trobarem darrera de la torre i que va girant cap a l'oest per travessar un prat i continuar ja més marcada i en baixada fins que al girar cap al nord arriba a la pista asfaltada d'abans.

Descendirem la pista uns metres i en la primera corba deixarem la pista per agafar un sender que ens portarà cap al vessant més obac de la muntanya. El camí anirà descendint i acabarà entrant en una fageda. Amb el descens, trobarem el sender marcat que hem deixat abans de pujar al Bisaroques. Ara el seguirem fins arribar al costat del xalet de les Tries, on enlloc d'acabar de pujar fins al coll, descendirem per sota del camí que acabem de fer durant uns 200 metres, després caldrà agafar un sender a la dreta no gaire traçat i sense senyalització que ens portarà fins al punt d'inici tot passant pel costat d'un camp de futbol.

Alternatives, idees i observacions:
  • No deixeu d'acostar-vos i beure aigua a la font de les Tries. També podeu passejar fins al mas del mateix nom.
  • Si voleu escurçar la ruta i no pujar al Bisaroques, podeu agafar el sender marcat que us comento.
  • Podeu allargar la ruta fins a la font de la Salut (vegeu el mapa) i feu més planera la pujada.
  • És un bon circuit per fer fer corrent, però atenció a les relliscades.
  • És bastant ciclable.
Mapa:


Mostra Volta pel bac de les Tries en un mapa més gran

Més informació:
  • En aquest vídeo trobareu un fragment sobre la zona de la fonts de les Tries (minuts 0:40-0:50).