31.8.07

Petita volta pel terme de Molló. Els bedollars del camí del Grell.

Aquest estiu a Molló (Ripollès) he fet una excursió circular a peu pels voltants del poble que m'ha semblat interessant per fer en bici amb unes petites adaptacions. Són uns 9 Km entre prats, pastures, torrents, masos i boscos de bedolls, faigs i avellaners. Si tenim sort i el dia és clar, tindrem bones vistes del Costabona i de diverses muntanyes més llunyanes.

Aquesta ruta està molt ben ressenyada en un fulletó que edita l'oficina de turisme de la Vall de Camprodon que inclou distàncies, altimetria i unes bones explicacions de la natura que podem trobar. Essencialment la descripció que us en faig a continuació està basada en aquest fulletó i només canvio un tram de la ruta original que no és gaire ciclable. Seria bó conservar l'esperit de la ruta de natura i ser silenciosos i respectuosos amb l'entorn.

Dificultat:

Fàcil, aproximadament 9 Km i +200 m de desnivell acumulat. Les dificultats seran alguns trams més pedregosos, les ortigues o el fang en travessar els torrents. També travessareu diversos pastors elèctrics que us obligaran a baixar de la bici.

Descripció:

Començarem a la plaça Major de Molló agafant el carrer Guardiola fins a tombar a la dreta quan veiem un senyal de carrer sense sortida. Continuarem pujant i girarem a l'esquerra entre les cases 59 i 61. Un tros més amunt deixarem una pista a l'esquerra i agafarem la de la dreta.

Arribarem a un bosc de bedolls, creuarem el torrent de la Font de l'Espatllat i pujarem fins al mas de la Bola. Vorejarem el mas cap a l'esquerra fent una essa per passar-hi per damunt. Continuarem pujant fins a un prat que creuarem deixat un gran cirerer a la dreta i un camí que puja a mà esquerra fins arribar a un nou bosc de bedolls. El bosc s'acaba en arribar al torrent del Clot de Can Freixe i comencen nous prats que creuarem rodant per l'herba sense perdre altura i amb bones vistes de la vall. Descendirem lleugerament cap a uns ginestars per entrar de nou a un bosc amb faigs, bedolls i avellaners on retrobarem un camí més ben marcat.

Trobarem altre cop un torrent, el de Sant Benet, i pujarem fins al veïnat del Grell. Deixarem a la nostra esquerra la casa del Grell de Dalt i arribarem a una pista que descendirem durant aproximadament un quilòmetre fins arribar a la carretera d'accés al poble d'Espinavell (la ruta original es desvia abans). Girarem a la dreta i seguirem la carretera fins a trobar una pista a mà dreta amb un pal indicador d'un PR que ens portarà fins a Molló.

Seguint el PR trobarem el mas de Can Freixe, un torrent i posteriorment el mas de Can Sau que deixarem a mà esquerra. Continuarem i trobarem el torrent de la font de l'Espatllat, deixarem algun camí i continuarem pel principal seguint les marques del PR. Passat el cementiri de Molló girarem a la dreta i pujarem al poble per retrobar el camí de l'anada i arribar a la plaça Major.