23.4.08

La bicicleta plegable d'El País

Sembla que El País ven una bicicleta de alumini plegable per 99 Euros (i comprant el diari uns quants dies) unint-se així a les promocions que en el seu dia van fer la Vanguardia i el Periódico.

La bicicleta sembla que està homologada, porta cert equipament (catadiòptrics a davant i a les rodes) i té un sistema de plegat típic per la mitat, plegat del manillar, baixada del seient i pedals plegables. També porta parafangs, però no veig catadiòptric a darrera, ni el timbre que és obligatori.

Segurament la relació qualitat preu és bona, però tinguem en compte que una bici plegable d'una marca com Dahon o Monty acostumen a valdre com a mínim 3 o 4 vegades més i que per tant no tindrem tampoc la mateixa qualitat.

On pot fallar la bici d'El País? Possiblement sigui pesada, els pedals plegables tinguin molt de joc, la tanca de la tija del seient sigui difícil d'ajustar, els frens siguin poc precisos, els pneumàtics no seran d'alta pressió, la bicicleta un cop plegada no serà fàcil de portar a la mà etc.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

S'assembla a la que va vendre La Vanguardia. Una companya la va comprar de segona mà i se'n va despendre en 2 setmanes, i això que no té idea de bicis.

Anònim ha dit...

Sí que s'assembla a la de La Vanguardia, de totes maneres la de la Vanguardia era millor que la del Periódico!

Fa temps en aquest apunt comentava les deficiències de la bici del Periódico, pot servir de referència per tenir en compte a l'hora d'adquirir una bicicleta.

Anònim ha dit...

hola,

perdón por escribir en castellano... puedo entender el catalán, pero no lo consigo escribir...

simplemente me gustaría conocer si, en vuestra opinión, para alguien que haga un uso poco intensivo y sea profano en el tema, puede ser suficiente con esta bici.

La quiero comprar para dar un paseo alguna vez con mi mujer, simplemente... y el ahorro en dinero es considerable comparado con otras. Pero me entran dudas cuando veo que gente que sabe del tema como vosotros señala esas posibles desventajas.

Muchas gracias de antemano!

Luis

Anònim ha dit...

Hola Luis,

Sense haver-la vist només puc fer suposicions. Si només la vols per passejar en pla per una ciutat potser no et surt malament, però pots també hauries de fer la reflexió de si realment necessites una plegable, és per què tens poc espai a casa? la voldràs pujar al transport públic o al cotxe? Faràs pujades i camins de terra?

Una altra cosa que també se'm passa pel cap és que la bicicleta te l'haurien de donar perfectament ajustada i com que la donen en un Carrefour no sé si serà així. També normalment al cap d'un any o uns certs quilòmetres tens una revisió gratuïta.

Una opció que tens és comprar-la i si no t'agrada la tornes (normalment es pot) o la intentes revendre.

Espero haver-te ajudat!

Anònim ha dit...

Hola, estoy desesperada con la bicicleta plegable de la cartilla de El País y he encontrado este blog en el que habláis de ella. Si aún no la tenéis ¡no os la compréis! Yo me he comprado 2 y he dado exactamente 2 paseos: se nos ha salido la cadena 5 veces en total y en una bici se ha roto el plástico que recubre la cadena. En definitiva, salir a dar un paseo significa ir pensando en qué momento te quedas tirada... He llamado a Carrefour y saben perfectamente el defecto de las bicis, me dicen que es que viene mal ajustada y que me la van a ajustar... podían haberme avisado cuando la compré!
No la recomiendo

Saludos!

Anònim ha dit...

Gràcies per fer arribar la teva experiència. Normalment quan compres una bici en una botiga te la donen ajustada i a més a més als 3-6 mesos tens una revisió gratuïta en que te la tornen a ajustar.

Pots mirar de tornar-la i que et tornin els diners...

Anònim ha dit...

Esta bici tiene un problema con la cadena, y es que, por un defecto de diseño (y no de ajuste) se sale permanentemente cuando tratas de engranar el plato más pequeño.

He llevado la mía a Carrefour para que me la ajustasen en dos ocasiones, y el resultado ha sido que la cadena se seguía saliendo.

Finalmente la llevé a un taller especializado en bicicletas y me dijeron que conocían el problema, que era un defecto de diseño, y que era necesario poner nuevo todo el sistema de cambio, desde el control en la empuñadura hasta los piñones traseros.

En fin, que a nadie le recomiendo comprarla, ya que su destino va a ser no poderla utilizar!!!!!