8.1.08

Nou carril bici d'avinguda Mare de Déu de Bellvitge a l'Hospitalet

Des de fa ja unes quantes setmanes hi ha l'Hospitalet de Llobregat un nou carril bici a l'avinguda Mare de Déu de Bellvitge. És un carril que damunt la vorera transcorre 600 metres d'avinguda entre la travessia Industrial i la Gran Via a l'altura de l'hotel Hesperia, el Mediamarkt i l'Hospital de Bellvitge.

El nou carril bici és bidireccional i queda segregat de l'espai de vianants per arbres (alguns encara per plantar, ja que les obres no han acabat). El carril presenta dos aspectes de disseny molt negatius:

1. Cedir el pas als cotxes? En diversos punts del recorregut hi ha una senyalització horitzontal que obliga al ciclista a cedir el pas als cotxes que travessen la vorera. Aquesta senyalització és il·lògica i poc pedagògica, la prioritat hauria de ser per a les bicicletes i així s'hauria d'indicar, el que també es pot fer és afegir una senyalització informativa al carril bici.

2. Espai per a vianants insuficient: l'espai de la vorera dedicat als vianants és insuficient i no és que la nova vorera sigui estreta, però els forats dels arbres massa grans, els arbres inadequats i un disseny que prima la circulació i l'aparcament de cotxes davant de la mobilitat a peu i en bicicleta fa que el carril neixi amb clares deficiències.
Altres problemes del carril són la presència suposo que temporal de contenidors (per les obres a la vorera contrària), la falta de segregació amb els vianants en l'extrem més proper a la Gran Via i la falta de continuïtat del carril.

La zona de l'Hospital de Bellvitge és se's dubte un pol d'atracció de desplaçaments, si concentren diversos centres mèdics, una zona universitària, una zona comercial, un hotel i moltes instal·lacions esportives i lúdiques. Segons el Pla Director de la Bicicleta de l'Hospitalet de Llobregat, en la segona fase (2008-2011) s'ha de construir un nou carril bici a la travesia Industrial que connectaria aquest carril amb Cornellà i amb la Rambla Marina (Ronda Verda) i que per tant li donarà molt més sentit. D'altra banda, a l'extrem sud del carril podem entrar a l'aparcament de l'Hospital i sortir-ne per l'altre extrem per dirigir-nos cap al riu Llobregat i cap el Prat.

Mostra un mapa més gran