30.6.06

Límits a la circulació de les bicis a les voreres

S'està discutint una modificació de l'ordenança de circulació de Barcelona per millorar la convivència entre vianant i bicicletes.
Entre les possibles novetats hi hauria la prohibició de circular en bicicleta per voreres si hi ha carril bici o zones 30 en el mateix carrer. En les voreres es podrà circular si tenen almenys 3 metres d'espai lliure (i no 5 metres d'amplada com abans sense tenir en compte el mobiliari urbà), s'haurà de circular a 10 km/h com a màxim, evitant circular a prop de les façanes i el vianant tindrà sempre prioritat. També s'ha parlat de prohibir la circulació de bicis per voreres molt on hi hagi molta aglomeració de persones oferint rutes alternatives o permetre la circulació per carrils bus si s'indica explícitament.
BiciWiki: La Vanguardia 27/06/2006

Girona versus Sant Sebastià

Ahir a la tarda vaig poder veure el programa "el Escarabajo Verde" que us havia anunciat que feien a La 2. El documental explicava la situació de la bici a Girona a través de 2 ciclistes de Mou-te en Bici i després parlava de Sant Sebastià a través de 2 ciclistes de l'associació Kalapie.

El primer ciclista gironí anava cada dia de Viloví a la Universitat de Girona fent un recorregut d'uns 16 km principalment per carreteres. La càmara que portava el ciclista a la bici i l'equip de gravació que li seguia els passos van poder enregistrar diverses infraccions de cotxes i la problemàtica diària dels ciclistes: forats al terra, carrils bici mal connectats, el mal acondicionament de les carreteres etc.

La regidora de mobilitat de l'ajuntament de Girona va quedar bastant malament dient que les coses estaven bé, tot i que sempre es podia millorar. La política de mobilitat ciclista d'aparador que practiquen molts ajuntaments va quedar encara més al descobert en veure les infraestructures ciclistes de Sant Sebastià, que donen mil voltes a les de Girona.

Carril bici, MRW, insults, amenaces, Mossos d'Esquadra i impunitat

Carril bici, MRW, insults, amenaces, Mossos d'Esquadra i impunitat explica el que li va succeir a un usuari de la bicicleta que intenta lluitar contra la impunitat amb la que els cotxes aparquen damunt dels carrils bici.
Per altra banda aquest mateix ciclista ha pogut experimentar el passotisme de la Guàrdia Urbana en diverses ocasions.

29.6.06

S'estrena "La Bicicleta", una pel·lícula de Sigfrid Monleón

Demà s'estrena aquesta pel·lícula que encadena 3 històries a través d'una bicicleta que va canviant de mans. Ahir es va presentar en una roda de premsa on Monleón va reflexionar sobre la transformació de les ciutats.
Font: Europa Press - 28/6/2006

La bicicleta al programa "El escarabajo verde"

Avui a les 16:55 a La 2 fan un reportatge sobre la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat i la seva implantació. El reportatge fa una comparació entre ciutats com Sant Sebastià on l'ús de la bici creix en col·laboració entre l'ajuntament i els col·lectius ciclistes i ciutats com Girona on el consistori fa més política d'aparador i els usuaris es queixen de la qualitat de les infraestructures ciclistes.
Font: Diari AVUI - 29/6/2006

28.6.06

Un ciclista fa la volta a Espanya amb una bici elèctrica

El ciclista utilitza una bicicleta Monty i s'atura a les poblacions on hi ha distribuidors d'aquesta marca. Ahir va estar a Girona i finalitzarà la seva volta a Barcelona.
El Punt 28/6/2006

El carnet per punts i la bicicleta

El pròxim dia 1 de juliol entra en vigor el nou sistema de carnet per punts que crec que serà un pas més per reduir l'accidentalitat a les carreteres, tot i que s'ha de combinar amb moltes altres mesures.
Una de les infraccions sancionades amb 4 punts i que fa referència directa a la bicicleta són els avançaments posant en perill o entorpint els ciclistes.
El que no em queda gens clar és si aquest sistema s'aplica al ciclistes que tinguin carnet de conduir i què passa als que no en tinguin? En aquesta web diuen que no ens afecta, que en tot cas als ciclistes ens donen punts (de sutura) si ens saltem les normes, però per altra banda hi ha moltes coses que es poden aplicar als ciclistes, per exemple els 4 punts menys si circules per una autopista o autovia amb un vehicle amb el qual estigui expressament prohibit circular-hi.
De fet no seria el primer cas d'un ciclista que li volen retirar el carnet de conduir per haver superat la taxa d'alcoholèmia.

26.6.06

Els servei de préstec de bicicletes de Vitòria assoleix un nou rècord

Circula en bici cita una notícia del Diario de notícias de Álava on s'explica que el servei de préstec de bicicletes ha superat els 25.000 préstecs en 2 mesos. Aquesta xifra és la meitat de tots els usos realitzats l'any passat. Fa unes setmanes us comentava que el primer mes s'havien superat el 10.000 usos i les millores introduïdes aquest any.

Jo no t'espere vestit: 1a ciclonudista antipapal a València


El bloc ddV.cat - diari digital de la Valldigna anuncia una nova marxa ciclonudista en contra de la presència del papa a València. Més informació a Jo no t'espere vestit.

24.6.06

"Anar en bicicleta" al suplement Presència

A Vilaweb fan un avanç del que demà diumenge publicarà el suplement Presència, que es publica en 9 diaris locals (el Punt, Regió 7, Segre, Diari de Balears, Diari d'Andorra, El 9 nou...), podeu descarregar el PDF:
"Aquest cap de setmana, el setmanari Presència tracta de les bicicletes. Gairebé tothom té una bicicleta a casa. Però quin és el futur d'aquest mitjà de transport més enllà de l'oci? Alguns experts expliquen les seves experiències a Presència. I l'entrevista és amb Moisès Broggi, metge barceloní que a 98 anys acaba de publicar un nou volum de les seves memòries."

22.6.06

Santa Coloma de Farners crearà un primer tram d'una via verda local

Aquest municipi de la Selva crearà un primer tram de "via verda" aquest any i en els propers anys preveu fer nous trams. Font: El Punt 22/6/2006

Nova patrulla en bicicleta de la Guàrdia Urbana a Sant Andreu

Tot i que ja existeixen patrulles ciclistes de la Guàrdia Urbana en diversos barris des de fa anys, ara s'estrena una de nova a Sant Andreu. Font: El Punt 22/6/2006

Els ajuntaments de la via verda de la Terra Alta i el Baix Ebre demanen la cessió de les estacions

Les estacions de les vies verdes de la Terra Alta i el Baix Ebre actualment són propietat de Renfe i estan abandonades. La cessió d'aquestes instal·lacions en desús podria impulsar la creació de noves infraestructures turístiques. De fet, les vies verdes de Girona tenen diverses estacions rehabilitades, com per exemple el recentment inaugurat alberg de la Ruta del Ferro.
Font: LA VEU DE L’EBRE 21/6/2006

Vilanova ampliarà la xarxa ciclista i el Garraf també

L'ajuntament de Vilanova vol elaborar un pla especial de la bicicleta per ampliar i millorar la xarxa de carrils bici existents a a ciutat (6,8km) i aconseguir que els desplaçaments en aquest mitjà de transport passi del 2% actual al 5%.

Pel altra banda, el consell comarcal impulsa la creació d'una xarxa comarcal que uneixi els municipis costaners, però també alguns de muntanya. La xarxa, inclosa en el projecte Bici-net, tindria molt en compte aspectes d'intermodalitat entre tren i bicicleta.
Font: El Punt 22/6/2006, Canal Blau 21/6/2006

21.6.06

Nous plànols per desplaçar-se per Barcelona en transport públic, en bicicleta i a peu

A Sostenible ho comenten. Els nous plànols de Barcelona -entre ells el de carrils bici- es distribuiran aquest diumenge amb El Periódico. Posteriorment es podran baixar de la web municipal.

Bicicleta sense cadena, plat i desviador

New bicycle design eliminates chain, derailleur and sprocket: aquesta bicicleta incorpora un mecanisme intern que transmet l'energia dels pedals al canvi sense necessitat de cadena i per tant no cal tenir plat ni desviador. Aquest mecanisme evita embrutar-se o fer-se mal amb la cadena i el plat, que és un típic "accident" de ciclista. Com a inconvenients del sistema veig que redueix les marxes de la bicicleta, però pot ser molt pràctic per a bicicletes de ciutat o plegables.

Millores a la xarxa cicloturista del Baix Empordà

El Diari de Girona explica 3 inversions que el consell comarcal del Baix Empordà farà a la xarxa cicloturista d'aquesta comarca. Entenc que totes 3 intervencions són de millora de la xarxa actual.

Repeteixen el programa "Vive la vía"

Si fa uns dies us deia que el programa A ritme de pedal s'emetia pel canal 33, ara és la sèrie sobre les vies verdes, Vive la vía, que es torna a emetre de nou els divendres a les 17h a La2.

20.6.06

La bicicleta plegable d'El Periódico

Ara fa més o menys un any, La Vanguardia va fer una promoció de bicicletes plegables, al cap de poc va ser El Periódico el que va fer la promoció. Doncs bé, vaig tenir l'oportunitat de provar totes dues bicicletes i mentre la de La Vanguardia, tot i que senzilla, mereixia el nom de bicicleta la d'El Periódico no.

La bicicleta d'El Periódico és una mountain bike plegable, una què? Doncs sí, no té molt de sentit, però si feies cas de la publicitat pesava només 10 kg o sigui que tot i la suspensió a davant i a darrera i les rodes amples amb relleu la bicicleta se suposava que era una ploma! Doncs no, almenys pesava 15 kg! A més a més, la recollies desmuntada en un Caprabo i te l'havies de muntar tu a casa, evidentment la bici quedava desajustada. Aquí teniu una llista del seus principals defectes:
  • Molt pesada
  • Suspensió innecessària
  • Rodes amb relleu que treuen velocitat
  • Plegada és molt difícil de portar
  • Sense parafangs les rodes amb relleu escupen la sorra al ciclista
  • No apta per a gent relativament alta (més de 1'78m).
  • Components de molt baixa qualitat (frens, tancaments, canvi...).
  • Ajustar la mida del seient sense que algú t'agafi la bici és difícil
La bicicleta de la Vanguardia té parafangs, portaequipatges a darrera, no té suspensió i és molt més barata. Fa poc m'han dit que la bicicleta plegable d'El Periódico va ser retirada del mercat per no complir les normatives, per tant, els que encara la tinguin deuen poder reclamar que se'ls hi tornin els diners.

15.6.06

Mapes de carrils bici

Recull de plànols de carrils bici urbans:

Última actualització: setembre de 2022

Manifest del 1r Congrés Català de la Bicicleta

Avui ja he trobat a la web del congrés el manifest.

Estadístiques d'accidentalitat en bicicleta

A Catalunya en el període 2000-2005 hi han hagut els següents ciclistes morts en accidents de trànsit:





200020012002200320042005
Total8151110813
Interubanes
5117877
Urbanes344216

Amb uns valors absoluts tant baixos es fa difícil valorar res. Tot i que l'ús en vies urbanes sembla haver crescut, els morts en aquestes vies només creixen en l'any 2005. Pel que fa a Espanya sembla que l'accidentalitat de la bici ha augmentat, però la mortalitat no:




20002001200220032004
Accidents
20832193225122662485
Morts
84100967889

Aquestes dades són extretes de les ponències realitzades en el I Congrés Català de la Bicicleta de Rafael Olmos (director del Servei Català del Trànsit) i d'Anna Ferrer (directora de l'Observatorio Nacional de Seguridad Vial de la DGT). En la segona taula hi havien també desglossats els ferits greus i lleus, però no vaig tenir temps de copiar-ho!

Ús de la bicicleta i reducció de les emissions de CO2

Una notícia d'El Punt es fa ressò de l'estalvi de CO2 que s'aconsegueix amb l'ús de la bicicleta. També parla que una de les conclusions del I Congrés Català de la Bicicleta és que un 50% del desplaçaments curts la bicicleta pot substituir el cotxe.
En el mateix diari apareix una altra notícia igual (suposo que en una edició local diferent).

2000 aparcaments més per a bicicletes

El Punt 15/6/2006:
La Comissió Cívica del Vianant i la Bicicleta està estudiant l’emplaçament de 2.000 nous aparcaments de bici a la ciutat de Barcelona. En aquests moments les entitats d’usuaris de la bicicleta que són membres de la comissió estan elaborant propostes d’ubicació d’aquests nous aparcaments, que els responsables de la comissió recolliran en properes trobades, i després podran situar les instal·lacions on hi hagi demanda.

13.6.06

Nous apartats al Bici-vici

He afegit un nou apartat amb dues seccions, en una aniré recollint informació de la bicicleta a Catalunya (dades, planificacions etc.) i en l'altre diversos sistemes per compartir bicicletes i/o integrar-les al transport públic:
Aprofitant que parlo de canvis, dir-vos que amb la publicació d'una nova ruta també he actualitzat alguns enllaços a les seccions de rutes.

Nova ruta "bici-vici" pel Pirineu de Huesca i la Ribagorça

La ruta Sabiñánigo – Pont de Suert - Binéfar o acabant a la Pobla de Segur és una ruta cicloturista transpirinenca que es pot combinar amb la ruta Jaca - Ochagavía aconseguint així una travessa des de Navarra fins a Catalunya.

Aquestes rutes són molt adequades per fer bici-vici a l'estiu, ja que altres zones són massa caloroses. El tram Jaca-Ochagavía és més adequat per iniciar-se ja que els desnivells per etapa no superen els 450m, en canvi el tram Sabiñánigo-la Pobla de Segur té ports de fins a 650m.

12.6.06

El servei de préstec de bicicletes de Vitòria

El servei de préstec de bicis de Vitòria ha arribat a 10.000 usos en un sol més. Aquesta nova fita avala les millores introduïdes aquest any.
Més detalls a: Circula en bici

La ciclonudista 2006

Dissabte es va cel·lebrar la III Ciclonudista mundial per reivindicar més espai per la bicicleta a la ciutat, entre les diverses ciutats del món, Barcelona, Madrid i la pionera Zaragoza. Com sempre aquesta marxa ciclista aconsegueix un bon ressó mediàtic, més info:

El cicloturisme com a producte turístic

Després d'escoltar algunes xerrades al Congrés Català de la Bicicleta sobre bicicleta i turisme en vaig treure algunes conclusions, o més ben dit alguns avantatges del cicloturisme:
  • Desestacionalitza la demanda turística
  • Diversifica l'oferta
Segons comentava una ponent d'una empresa de cicloturisme, els seus clients són majoritàriament europeus i americans sobretot majors de 45 anys (parelles i famílies) amb un nivell econòmic i cultural mig-alt. Les èpoques en que venen són primavera i tardor, quan fa menys calors i quan és més fàcil trobar allotjament. Els punts d'atracció d'aquests turistes són la cultura mediterrània (gastronomia i productes locals) i el clima, i són turistes que defugen la platja i els hotels de platja.

Els cicloturistes catalans opten més per planificar-se ells mateixos les rutes i venen majoritàriament en caps de setmana.

Alguns cops ja he comentat la gran atracció turística que són les vies verdes i la voluntat de molts ajuntaments d'extendre les xarxes cicloturistes cap als seus municipis. Sembla que les vies verdes de Girona tenen 800.000 usos a l'any.

El Pla d'Infraestructures de Catalunya preveu una xarxa de carrils bici de 1200km

La Generalitat impulsa la construcció d'una xarxa de carrils bici de 1200km. Aquesta xarxa trigarà 20 anys en construir-se completament i està inclosa en el Pla d'Infraestructures de Catalunya i suposarà la inversió de 100M d'Euros. Aquesta xarxa té la finalitat d'interconnectar els principals nuclis de població del país tot permetent un doble ús lúdic, però també de transport, ja que interconnectarà nombroses ciutats i per tant permetrà augmentar els desplaçaments de mobilitat obligada (estudi, feina etc.) en bicicleta.

Altres mesures previstes i incloses en el Pla Estratègic de la Bicicleta són el foment de la intermodalitat amb vagons adaptats i pàrquings a les estacions de transport públic, campanyes de promoció de l'ús de la bicicleta, la creació d'una entitat que gestioni les polítiques referents a la bici i ajudes a la construcció de xarxes ciclistes locals.

La primera actuació serà la construcció d'un carril entre Vic i Camprodon de 60km paral·lel al desdoblament d'una carretera.

Opinió: com sempre les xifres si no es llegeixen amb detall enganyen, la xarxa que es preveu construir no sé si compta les vies verdes ja existents i el carril entre Vic i Camprodon sembla que en bona part utilitzarà la via verda del ferro i altres camins existents a la vora del Ter. Vegeu notícia de la ruta del Ter. A més a més, el pressupost destinat a aquesta xarxa continua sent ínfim tenint en compte que és una inversió a 20 anys i comparant-la amb el cost per exemple d'un km de tren d'alta velocitat soterrat. Aquesta última comparació la feia el mateix Manel Nadal, secretari de mobilitat, en presentar aquesta xarxa al 1r Congrés Català de la Bicicleta.

Pla Estratègic de la Bicicleta

Premsa:

8.6.06

Els britànics usen més la bicicleta

Després d'una dècada d'estancament, l'ús de la bicicleta està creixent significativament al Regne Unit segons explica The Idependent. Una ambiciosa xarxa nacional sembla que hi ha tingut molt a veure. El Regne Unit lidera les iniciatives de Camins Segurs Escolars (Safe Routes to School).
Tot i el creixement espectacular, aquest país es manté a la cua d'Europa en l'ús de la bicicleta, de fet, al final de la cua hi ha -com passa massa sovint- Espanya, Grècia i Portugal.
Justament aquesta notícia era comentada pel conseller Nadal en l'acte inaugural del Congrés Català de la Bici.

Actualització 12/6/2006: tal i com em fa notar el comentari d'en Marc i tal i com es desprèn de l'Enquesta d'Ús de la Bicicleta a Catalunya, a Catalunya estem al 4% en els desplaçaments i per tant estem per damunt del Regne Unit.

Inagurat el 1r Congrés Català de la Bicicleta: Enquesta de l'ús de la bicicleta

Ahir es va inaugurar el 1r Congrés Català de la Bicicleta i com és habitual en la primera jornada d'aquest tipus d'actes, diversos polítics van fer els parlaments inaugurals amb bones paraules que van prometre que no es quedarien només en paraules.

El plat fort de la jornada va ser la presentació d'una enquesta sobre l'ús de la bicicleta a Catalunya que va donar dades molt interessants que intentaré desglossar els pròxims dies i enllaçar-vos l'enquesta tant aviat com estigui disponible a la web del congrés. Un resum de l'enquesta seria:
  • 42% dels enquestats usa la bici amb certa freqüència i un 4% diàriament
  • La bicicleta s'usa més per motius d'oci i esport i s'associa més amb benestar, lleure i esport que amb transport.
  • El 65% creu que els ciclistes són respectuosos amb els vianants i el 35% creu que els conductors són respectuosos amb els ciclistes.
  • El 90% creu que les administracions han de fomentar l'ús de la bicicleta.
  • El perfil del ciclista és un home jove amb nivell d'estudis mitjà-alt.
  • El 87% sap anar en bici.
  • A l'estiu i a la primavera s'utilitza més
  • Al 13% li han robat una vegada i al 5'4% més d'una vegada.
M'ha sobtat que diversos diaris fessin referència en els seus titulars a aspectes negatius que per altra banda són certs:
Alguns destaquen aspectes no tant negatius o positius:

7.6.06

Anar a treballar en bicicleta

Diverses empreses i entitats incorporen la bicicleta en els seus desplaçaments de treball dins d'una campanya de promoció de la bicicleta a l'àmbit laboral. Font: El Punt 7/6/2006

Jo també he baixat de la bici

A Sostenible hi ha un article de José Luis Gallego demanant una reflexió sobre la convivència entre bicicletes i vianants. Diu que en part hi pot haver una mala planificació per part de l'ajuntament de Barcelona, però per altra banda creu que els ciclistes incívics es comporten de la mateixa manera que ho feien amb el cotxe o la moto, amb el mateix estrés i les mateixes presses.

De fet aquesta és la temàtica de molts articles d'opinió i cartes al director, per exemple aquesta carta d'avui a El Punt. També és un tema habitual en les crítiques de l'oposició, en aquest cas la crítica sembla constructiva, ja que Trias demana integrar sistemes de bicicletes públiques amb el transport públic.

Arriba la 3a Manifestació Ciclonudista Mundial

Com cada any per aquesta època arriba la Manifestació Ciclonudista. La Ciclonudista és una marxa que reivindica un espai per a les bicicletes a la ciutat sota el lema "DESNUDOS ANTE EL TRÁFICO, JUSTICIA EN LAS CALLES". Va començar el 2001 a Zaragoza i després s'ha extés per tot el món, aquest any és la 3a convocatòria mundial.

La convocatòria a Barcelona és aquest dissabte 10 de juny a les 19h a la plaça Universitat tal i com llegeixo al programa d'activitats dels 25 anys d'Amics de la Bici.

Actes del 25è aniversari d'Amics de la Bici

Podeu consultar el programa d'actes de cel·lebració dels 25 anys d'Amics de la Bici que es realitzaran entre el 9 i l'11 de juny a Barcelona coincidint amb la setmana de la bicicleta de Barcelona i el 1r Congrés Català de la Bici.

6.6.06

El noi en la seva bicicleta

VilaWeb - El Punt 3/6/2006:
JOSEP VICENTE.
Un home jove de pell negra passa per la carretera d’aquí davant… Va en bici. La bicicleta només té el que no pot deixar de tenir: el quadre, el manillar amb la tija que fa forquilla, les dues rodes, el selló ressec, el plat amb els pedals, el pinyó, la cadena. I prou. El jove pot ser gambià, senegalès, de Mali; i la bicicleta és de segona mà perquè el noi deu haver arribat fa poc. Amb el temps, podrà comprar alguna cosa que tingui un motor, però ara com ara és sol amb la seva bicicleta. Mentre passa em fixo en el ritme de tot ell, en la cadència del seu pedalejar, inclinant lleugerament el tors a cada cop de pedal. Em sembla que en el seu córrer hi ha una lentitud, potser vestigi d’una paciència ancestral de la qual tota la seva pell negra és com el tatuatge. En el seu esforç damunt la bici, es mou amb una simple facilitat que és diferent però evoca l’harmonia dels bells antílops de la sabana. Tant de bo tingui molta sort el jove africà, que potser és de Mali, allà on viu Miquel Barceló, el mallorquí que hi pinta... Més tard, per la mateixa carretera passen sis grosses motos, exagerades, aparatoses, segurament teatrals. Cada moto la cavalca un ser doble, home-dona –ella més petita, arrapada a l’esquena del mascle–, vestits de cuiro negre com estranys extraterrestres. Els motors tronen potència i em quedo en la seguretat que el futur és més la silenciosa levitat del subsaharià i la seva bicicleta que la tronadora pesantor de les fúnebres i cromades Kawasakis.

Ciclo Times de juny de 2006

Ja tenim el Ciclo Times de juny després de 2 mesos sense el butlletí del BACC. A mesura que el vagi llegint ja us aniré ressenyant el contingut que cregui més interessant.

"A Ritme de Pedal" arriba al Canal 33

El programa de televisió A Ritme de Pedal arriba finalment al Canal 33 després d'haver estat emés per nombroses televisions locals. Sembla que s'emetrà els caps de setmana, però a la web de TVC encara no apareix!

Actualització: s'emetrà els dissabtes a les 20:35 i sembla que seran capítols diferents dels emesos a la xarxa de televisions locals.

2.6.06

Setmana de la bicicleta de Barcelona



A la web del BACC podeu trobar el programa de la setmana de la bicicleta de Barcelona que es cel·lebra del 6 a l'11 de juny. També teniu informació de la 2a concentració de Bicicletes Plegables de Barcelona.

L'acte potser central de la setmana és el diumenge 11 que es fa la Festa de la Bicicleta i dels Patins.

Aquest any, a més a més, es suma als actes de la Setmana de la Bicicleta la cel·lebració a Barcelona del 7 a l'11 de juny del 1er Congrés Català de la Bicicleta.

Enllaços relacionats:

1.6.06

"Bicisharing", bicicletes col·lectives

A través del butlletí InfoPTP m'arriba aquesta notícia de la Vanguardia d'avui en que s'explica l'entrada en funcionament -en fase de proves- d'un sistema de bicicletes compartides a Ciutat Vella. El projecte es diu BiciNostrum i té un funcionament molt similar al del CarSharing. Diversos usuaris comparteixen unes bicicletes i paguen un preu per utilitzar-les. La prova pilot comença amb 25 usuaris i 5 bicicletes i s'anirà augmentant el nombre de bicicletes i els punts on es poden agafar i retornar. Els preu van entre 5 a 9 Euros per un mes i des de 45 a 84 a l'any per una utilització dentre 15 i 25 hores al mes.

El Camí Verd del Vallès continua endavant

El projecte de Camí Verd del Vallès continua endavant deprés de rebre suport de 12.000 persones i de tots el municipis implicats. Ara demanen als líders de les forces parlamentàries catalanes que presentin un proposició no de llei per impulsar aquesta via verda.

Pàrquings de bici

El diari el Punt d'avui també explica un nou model de pàrquing bici instal·lat a la seu de la fundació Terra i els aparcaments de bicis instal·lats en les calçades enlloc de les voreres.

40.000 ciclistes a Barcelona

El diari AVUI (1/6/2006) es fa ressò de la xifra provisional que surt del comptatge que s'està fent de bicicletes amb 35 aparell instal·lats a tota la ciutat. Altres xifres que comenta l'article són els 135 km de carrils bici, els 5000 aparcaments, o els 90.000 ciclistes que surten al carrer els caps de setmana. També es comenta la prova pilot de circulació conjunta de bicicletes i autobusos pel carril bus de Via Laietana.

Per altra banda el Punt (1/6/2006) també fa ressò d'unes xifres lleugerament superiors 6.188 aparcament i 43.000 ciclistes i parla de la manca d'aparcaments i de l'aparcament subterrani per a bicicletes Biciberg que resta fora de funcionament des de la seva instal·lació. També parla de la cohabitació de bicicletes i busos a la Via Laietana i fa pedagogia de com cal lligar la bici.

2000 km amb una bici plegable Brompton

Brompton and the city: 2000 quilòmetres explica les opinions d'un usuari d'una bicicleta plegable Brompton després d'haver fet 2000 km, entenc que majoritàriament per Barcelona.