12.6.06

El cicloturisme com a producte turístic

Després d'escoltar algunes xerrades al Congrés Català de la Bicicleta sobre bicicleta i turisme en vaig treure algunes conclusions, o més ben dit alguns avantatges del cicloturisme:
  • Desestacionalitza la demanda turística
  • Diversifica l'oferta
Segons comentava una ponent d'una empresa de cicloturisme, els seus clients són majoritàriament europeus i americans sobretot majors de 45 anys (parelles i famílies) amb un nivell econòmic i cultural mig-alt. Les èpoques en que venen són primavera i tardor, quan fa menys calors i quan és més fàcil trobar allotjament. Els punts d'atracció d'aquests turistes són la cultura mediterrània (gastronomia i productes locals) i el clima, i són turistes que defugen la platja i els hotels de platja.

Els cicloturistes catalans opten més per planificar-se ells mateixos les rutes i venen majoritàriament en caps de setmana.

Alguns cops ja he comentat la gran atracció turística que són les vies verdes i la voluntat de molts ajuntaments d'extendre les xarxes cicloturistes cap als seus municipis. Sembla que les vies verdes de Girona tenen 800.000 usos a l'any.