26.4.07

Els ciclistes seran sancionats amb més duresa "per la seva pròpia seguretat"

El País del 25/4/2006 encapçala amb aquest titular una notícia que ja us havia comentat fa uns dies. Sembla que els Servei Català de Trànsit i per tant els Mossos a partir de dia 1 de maig sancionaran els ciclistes que no compleixin la normativa. Posa com a exemples no portar casc en vies interurbanes, circular de nit sense dispositius lluminosos entre d'altres.

La veritat és que em fa por, ja que no tinc clar que coneguin la normativa. Per exemple, en vies interurbanes et pots treure el casc en rampes pronunciades quan fa calor. També diu la normativa que en descensos els ciclistes no han de circular forçosament per la dreta de la carretera. També diu la normativa que els ciclistes poden circular en paral·lel en diverses circumstàncies més o menys subjectives. Ja ho saben tot això els mossos?

No em sembla malament que sancionin els ciclistes que no compleixin la normativa, però espero que ho facin bé i sobretot que sancionin els cotxes que avancen els ciclistes sense respectar la distància de seguretat que fixa la llei.