22.7.08

El Bicing, un atemptat a la llibertat humana?

L'article El bicing, un atentado a la libertad humana (Terra.org) sosté que el bicing és un malversament de fons públics i que el que s'hauria de fer és invertir en pacificar el trànsit. Afirma que amb el cost de mantenir una bicicleta durant un any (3.000 €) es podrien fer 100 metres de carril bici segur i que l'èxit del bicing és degut al seu baix cost per l'usuari que és subvencionat per les arques públiques.

Bé, crec que l'article fa moltes afirmacions a la lleugera i barreja molts temes diferents. Jo crec que el bicing ha permès usar la bicicleta a molta gent que no la feia servir, ha creat ciclistes urbans i això és molt important. Què els diners que s'hi inverteixen es podrien dedicar a fer i millorar carrils bici? Sí, però potser el que caldria fer és augmentar el pressupost dedicat a la bici i a les mesures de pacificació del trànsit (una cosa no treu l'altra). No crec que s'hagi disminuït el ritme de creació d'infraestructures ciclistes, en canvi s'ha aconseguit una major pressió social i mediàtica que a la llarga farà que s'hi inverteixi més.

Tampoc em sembla malament que sigui un servei subvencionat i promocionat, és un mitjà de transport més i és més sostenbile que la resta de mitjans de transport, per tant em sembla perfecte que sigui més barat.