12.5.11

Els nous carrils a brotxa de Cornellà

Sempre he criticat els carrils bici fets "a cop de brotxa" i especialment quan s'acosten les eleccions perquè amb pintura no n'hi ha prou per fer infraestructures ciclistes. Cornellà sembla un cas d'aquests. En una setmana ha pintat almenys 1,6 km de carril bici, però els resultats deixen molt a desitjar.

La setmana passada van començar a pintar el carrer Tirso de Molina (us ho comentava) i com ja havien fet al carrer Energia no han posat segregació física amb el cotxes ni tampoc han senyalitzat res a les rotondes.

Aquesta setmana he pogut comprovar que en aquest mateix carrer han pintat el carril bici bidireccional damunt d'una mitjana estreta amb fanals (foto esquerra).
El carril bici continua pel carrer Sant Ferran (foto dreta) on no s'han estat de res i han pintat el carril bici al mig de la vorera! Al·lucinant!

El carril continua pel costat de l'estació de FGC d'Almeda i després passa per davant del Corte Inglés (carrer Salvador Dalí), travessa la Ronda i continua pel carrer Martinet (vegeu foto dreta) i de moment mor a la cantonada amb el carrer Silici.

Les fotos són clares: ocupació de les voreres, rotondes sense senyalitzar, trams estrets que no compleixen ni amb les amplades recomanades ni amb les distàncies de seguretat, etc.

Això sí, ara ja podem anar de Sant Joan Despí fins pràcticament a l'Hospitalet per carril bici.

3 comentaris:

Mane ha dit...

De veritat creuen que algú els votarà per fer aquesta mena de coses??????

Bici-Vici ha dit...

Crec que sí, però del que tenen també por és de treure espai pels cotxes, perquè la majoria d'aquests carrils vorera-bici o mitjana-bici tenen al costat prou calçada com per encabir-los. Ja sigui treien espai d'aparcament o un carril de circulació sense afectar el trànsit de cotxes.

CICLISMO NINJA ha dit...

Los probé el otro día, qué desfachatez, encima de la acera con simple pintura había uno incluso hecho en la mediana de un solo carril... venía de la pasarela del campo de fútbol de Español y los seguí por curiosidad, llegué a Can Mercadé y allí se esfumó, las elecciones están cerca... SALUDOS!!!