24.3.14

L'altra

Crec que mai he fet una ressenya d'una novel·la de ficció en aquest blog i menys la d'un llibre que no parla explícitament de la bicicleta ni de ciclisme. Com que no és la meva especialitat, seré breu. Si voleu crítiques i ressenyes literàries en trobareu moltes per la xarxa.

Per què parlo de l'últim llibre de la Marta Rojals? Doncs perquè m'ha agradat i perquè tracta la bicicleta urbana amb la naturalitat amb la que moltes persones l'utilitzem a les ciutats.

L'altra és una novel·la generacional que transcorre en la Barcelona actual. L'estil de la Marta Rojals ple de detalls i valoracions personals dels personatges connecten de seguida amb el lector que s'hi sent identificat. La bicicleta és un element més que transporta la protagonista de forma ràpida i efectiva entre diversos punts de la ciutat. Les descripcions dels pensaments i les situacions de la protagonista fan un retrat molt real del que és anar en bici per Barcelona. Que la bici escollida sigui una Brompton, des del punt de vista ciclista no té major rellevància, sí que en té segurament per caracteritzar els personatges.

Bé, en tot cas, un llibre que fa de bon llegir en que la bici no és la protagonista.