31.3.14

Un Parc Agrari aïllat i municipis desconnectats

Ara es torna a dir que cal crear carrils bici que connectin els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, és evident.

Com a exemple, he triat una zona no urbana, que d'estar ben connectada, milloraria el ciclisme urbà i el ciclisme d'oci. Com veieu, he creat un petit mapa d'una part del Parc Agrari del Baix Llobregat situada entre Sant Boi, Cornellà, l'Hospitalet, el Prat i Viladecans. És on volien fer l'Eurovegas.

En taronja he delimitat dues zones del parc agrari i amb un puntets he marcat diversos passos que permeten comunicar els municipis amb el parc agrari i el riu Llobregat. Com veieu, les nombroses carreteres, vies de tren i el propi riu fan de fronteres infranquejables. El Parc Agrari està fragmentat en diversos trossos (aquí en veiem dos), però a la vegada està molt aïllat de les zones urbanes veïnes.

La línia verda és el track de la Ruta pel sector occidental del delta de Llobregat: Castelldefels - Gavà - Viladecans - el Prat - Sant Boi. Com veieu és impossible travessar el parc agrari de forma recta i per tant cal fer una gran volta. Així doncs, moltes connexions entre municipis propers es dificulten perquè la construcció d'infraestructures no ha previst el pas de les bicicletes o dels vianants.

Aquesta situació es repeteix arreu de l'àrea metropolitana, també passa en zones urbanitzades on polígons industrials i carreteres fan de frontera a l'ús de la bicicleta o al caminar.

En els propers dies, m'agradaria comentar i posar exemples dels problemes de connexió en bicicleta entre diverses ciutats del Baix Llobregat, però en aquest mapa ja us podeu fer una idea que les coses actualment, no són fàcils.