12.8.14

Bikepacking: cicloturisme lleuger

Bikepacking és un concepte nou una mica difús. Vindria a ser un cicloturisme d'alforges en BTT i molt més lleuger i esportiu, i per tant, l'equipatge es redueix al mínim indispensable.

Foto de Gabriel Amadeus CC-By-NC-SA
D'alguna manera, crec que la motivació d'aquest concepte, a part de cercar la lleugeresa, és l'aparició de bicicletes de doble suspensió on costa encabir alforges grans. També té molt sentit si no hem de portar estris per dormir, cuinar o menjar. En tot cas, com us deia, el concepte és difús i sovint les pàgines que parlen de bikepacking també parlen de cicloturisme amb alforges o remolc.

Jordi Laparra presentant el seu llibre
Alguns dels accessoris que ens permeten prescindir de les alforges, són bosses de manillar, bosses sota el seient, una bossa gran dins el quadre i una motxilleta d'hidratació.

Fa unes setmanes, vaig assistir a la presentació del llibre La Gran Travessa del Pirineu Català de Jordi Laparra (i Lluís Garcia). És una variació de la travessa del Pirineu en BTT que el mateix autor havia publicat any abans. La comparació de ambdues rutes mostra com ha canviat el que la gent busca quan fa rutes d'aquest estil. Ara la gent demana més senders i descensos tècnics i menys pistes i dins d'aquest nou estil el cicloturisme lleuger té molt de sentit.

Més informació: