2.12.14

4 accidents reals i 4 més que no van arribar a passar

Avui us descric 8 possibles accidents que us poden passar sent vosaltres el ciclista o la part contrària. Tots són situacions reals: els 4 primers van acabar en accident i els 4 següents es van poder evitar.
  1. Un cotxe que surt d'un aparcament privat travessant la vorera col·lisiona amb un ciclista que circula per una vorera de 5 metres d'amplada i 3 metres lliures (segons ordenança).
  2. Un ciclista es salta un semàfor de l'eixample i espera en una posició avançada. Un cotxe surt de l'aparcament del xamfrà fent marxa enrere i col·lisiona amb ell.
  3. Un ciclista circula per una vorera i en una cantonada envesteix un vianant
  4. Un ciclista circula per la calçada arrambat a la dreta. Un autocar l'avança i el tanca. El ciclista acaba tocant la vorera i cau.
  1. Un ciclista es salta un semàfor de l'eixample i espera en posició avançada. Un cotxe que gira se'l troba al mig de la seva trajectòria de gir. Frena i l'esquiva.
  2. Un ciclista sense llums es salta un semàfor de nit, un cotxe ha de frenar en sec per no atropellar-lo.
  3. Un ciclista va per una vorera estreta, no va ràpid, però circula massa prop de la façana i una persona que surt d'un edifici es troba de cop una bici que frena en sec.
  4. Un ciclista circula de nit amb llums i s'atura en una cruïlla darrera d'un cotxe que també s'ha aturat per cedir el pas i incorporar-se a un carrer. La part davantera del cotxe sobresurt de la cruïlla i el conductor del cotxe fa marxa enrere sense veure'l per deixar passar els cotxes. El ciclista no pot fer marxa enrere, però per sort el cotxe es queda a un pam de la bicicleta.
Vegeu també els Accidents més habituals i com evitar-los.