18.12.15

Reconvertint una plaça de cotxe en aparcament per a bicicletes en un aparcament privat

Cada cop és més freqüent trobar bicicletes aparcades en aparcaments privats subterranis i no em refereixo ja a aprofitar un racó que queda buit, sinó a reconvertir una plaça de cotxe en una plaça per a bicicletes o també per a motos.

Molts aparcaments dissenyats ja fa molts anys, tenen places que són massa petites pels cotxes actuals i tenen molta més sortida com a places per a moto, bicicleta o com a trasters.

Plaça ocupada per 2 motos i 4 bicicletes

Si decidiu aparcar les bicis en un aparcament d'aquest tipus, tingueu en compte que els robatoris també s'hi produeixen i que els lladres tenen més temps i tranquil·litat per treballar-hi que en espais públics. Per això, no és aconsellable aparcar-hi bicicletes cares.

Al mercat existeixen diversos tipus d'ancoratges pensats per aquests casos: de paret, al terra, amb suport, etc. Alguns estan pensats per poder ser usats en places de lloguer i ser traslladats fàcilment. També és interessant que els cargols que ancoren l'aparcament quedin tapats pel propi sistema.

També cal lligar bé la bici. En aquest cas, podem utilitzar cadenats pesats que podem deixar a l'aparcament i que potser normalment no escolliríem per portar a la bici.