9.12.08

Ruta La Sénia - La Pobla de Benifassà - Castell de Cabres - Vallibona - Rosell - La Sénia

Itinerari circular sobre asfalt i pistes forestals que transcorre en bona part pel nou Parc Natural de la Tinença de Benifassà (Castelló).

Distància: 72 Km i almenys +800 m (85 Km si ens acostem fins a la Pobla de Benifassà i Castell de Cabres)

Accés: fins a Tortosa en tren (vegeu rutes relacionades).

Descripció de la ruta:

Tram la Sénia - La Pobla de Benifassà, 14,5 Km (17 Km fins al poble)

Sortim de la Sénia en direcció a la Pobla de Benifassà i ens acostem al riu Sénia a per remuntar-lo fins al pantà d'Ulldecona (vegeu foto).
Pantà d'Ulldecona
Continuem fins a una de les cues del pantà i comencem a pujar amb més força fins a trobar una carretera a mà dreta que ens portaria a Fredes. Nosaltres continuem recte planejant més fins a deixar el desviament al Bellestar i trobar una nova cruïlla on podem arribar-nos a la Pobla de Benifassà sumant 2'5 Km més o continuar cap a Castell de Cabres.
El Boixar
La Pobla de Benifassà - Castell de Cabres, 16 Km

La pujada és forta i constant. Quan s'acaba la pujada trobem el desviament a la dreta per anar a Fredes i veiem el poble del Boixar (vegeu foto). Deixarem el Boixar i continuarem per la carretera planejant més (amb pujades i baixades). A uns 4 Km abans d'arribar a Castell de Cabres trobarem una baixada que acaba amb una corba i continua amb una pujada. En aquesta corba surt una pista de terra a l'esquerra que agafarem.

Castell de Cabres - Vallibona 11 Km

La pista planeja travessant un bosc i tot i alguna pujada les baixades predominen. Més endavant pujarem un coll per després baixar amb força cap a Vallibona. Trobarem diverses pistes que ens poden enganyar, seguirem el camí més marcat i en la baixada final trobarem una cruïlla on agafarem el camí de l'esquerra (el de la dreta ens porta a una masia).

Quan la pista descendeix per un barranc veurem Vallibona (vegeu foto), després deixarem el barranc per anar a trobar una masia que passarem per sota per tornar cap a la barrancada i creuar-la per anar a trobar el poble.

Vallibona - Rosell 24 Km

De Vallibona sortirem per una pista asfaltada en direcció a Rosell. La pista transcorre primer pel fons de la vall i després per la falda de la muntanya deixant el fons de la vall a mà dreta.

Rosell - la Sénia 6 Km

Al sortir del poble agafem un desviament a l'esquerra i per una carretera asfaltada força recta arribarem al barranc del riu Sènia i contemplarem la Sènia dalt del penyasegat. Travessarem el riu i continuarem carretera amunt fins arribar al poble.

Alternatives
  • Pista encimentada (abans de terra) entre la Pobla de Benifassà i el Boixar: segurament fa una mica més de pujada que la carretera. S'agafa a la Pobla anant cap a l'Alberg de la Font Lluny i ens deixa a la carretera ja casi a dalt molt prop del desviament de Fredes.
Rutes relacionades

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta ruta em sembla molt interessant. Hi ha alguna opció de poder-me descarregar el track?
Moltes gràcies

Vegeu també