27.6.11

Apagueu el motor!!!

Estic fart de veure vehicles aturats amb el motor engegat. Com a vianant i com a ciclista em fa molta ràbia passar-hi pel costat i haver d'empassar-me aquells fums innecessaris! Els principals perjudicats però, són els usuaris d'aquell vehicle que no apaga el motor, ja que són els que respiren aquells fums.

Des de fa anys es recomana apagar el motor en aturades superiors a 1 minut i evidentment com més aviat ho fem millor. Molts cotxes moderns (i alguna moto) ho fan automàticament al cap d'una estona i arrenquen altre cop pitjant només l'accelerador. No sóc mecànic, però hem sembla recordar que els motors d'arranc actuals permeten milers d'arrancades (he llegit que al voltant de 200.000).

Els vehicles industrials i de transport de persones i mercaderies no són una excepció i es recomana apagar el motor en aturades superiors a 2 minuts sempre i quan el vehicle no tingui serveis auxiliars que depenguin del motor (per exemple refrigeració).

2 comentaris:

Carles ha dit...

No estaria gens malament que els semàfors tinguessin un indicador de temps per saber quan temps queda per al verd...

Jo tot i que defenso tant com tu això d'apagar el motor, no tinc gaire clar com de preparat està un cotxe per a aquesta pràctica, si no té Start&Stop.

Cal dir que els autobusos de TMB i d'altres empreses es tiren molts minuts amb el motro engegat inútilment i això tampoc es pot consentir.

Bici-Vici ha dit...

Podeu trobar més informació en les guies de conducció eficient per a turismes i vehicles industrials.