10.5.12

Els mapes del cartogràfic al mòbil amb gvSIG

No hi ha res com un mapa topogràfic per orientar-se i des de ja fa uns anys, a Catalunya, els millors mapes són els que es basen en la cartografia subministrada per l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Així doncs, sóc un gran aficionat a consultar on-line els mapes de l'ICC, per preparar sortides en bici, a peu, corrent, etc.

Fins ara no sabia com veure aquests mapes al mòbil, però un amic m'ha recomanat el programa gvSIG que està disponible també per Android.

Algunes característiques que destacaria de la versió per a mòbil són:
  • Per defecte, ja venen 3 capes de l'ICC. El mapa topogràfic de l'ICC ve amb el nom ICC Topo.
  • Permet carregar mapes amb diversos protocols (per exemple WMS)
  • Porta ja carregat el mapa d'OpenStreetMaps i l'OpenCycleMap...
  • Pots configurar que desi a la targeta SD del mòbil els mapes per no haver-te de connectar a Internet amb el conseqüent estalvi de bateria.
  • Té eines de navegació similars al MyTracks (que encara no he provat). 
 Si afegiu una nova capa WMS i poseu l'adreça http://shagrat.icc.es/lizardtech/iserv/ows podreu explorar les capes que l'ICC té disponibles mitjançant aquest protocol.
També, us poden interessar els serveis WMS a IDEC (Catàleg de Serveis WMS de diferents institucions i organitzacions catalanes): http://catalegidec.icc.cat/SDIExplorer/cercaCataleg.jsp?lang=ca_ES). O a nivell espanyol: idee.es (http://www.idee.es/CatalogoServicios/CatServ/directorio_servicios.html#7R).

L'ICC també te un web optimitzat per a mòbils que està força bé: http://mobil.icc.cat.