4.1.13

Barcelona i la bici (III): Badal - Gran Via

A la plaça Cerdà conflueixen 3 grans avingudes que haurien de ser eixos de la xarxa ciclista com són la Gran Via, la rambla de Badal o el passeig de la Zona Franca. Només la Gran Via té carril bici i
s'acaba abans d'arribar a la plaça Cerdà, tot i que després hi ha un enllaç cap a la Ciutat Judicial i la Gran Via de l'Hospitalet. No hi ha carril bici al passeig de la zona Franca ni tampoc a la Rambla de Badal. El Pla de Foment de la Bicicleta no contempla aquests carrils bici ni les connexions des la Gran Via.

A la rambla de Badal hi ha indicacions ciclistes de convivència amb els vianants, però tot i que el Pla de Foment de la Bicicleta vol treure les bicis de les voreres no es preveu un carril bici. La continuació per rambla de Brasil i l'avinguda Carles III haurien de ser la connexió lògica amb la Diagonal. 

Una mica més amunt de la Gran Via, al carrer Gavà també hi ha un carril bici (vegeu apunt) que no connecta ni amb la plaça Espanya ni amb Badal i el pla només preveu la connexió amb la plaça Espanya, però no pas amb Badal.

En definitiva, ens trobem amb una zona amb molts ciclistes (vegeu), pocs carrils bici i un Pla de Foment de la Bicicleta que oblida la zona.

Vegeu també:

1 comentari:

sinache ha dit...

M'agrada aquest resum que estàs fent sobre la situació de la bici a diferents llocs de la ciutat, seria bo que algun responsable municipal el llegís (però no en tinc massa esperances...). En aquest cas concret que comentes, crec que el tema encara és més greu perquè per exemple la Zona Franca no disposa de metro i per tant la bici seria especialment útil per la gent que hi viu o hi treballa. D'altra banda, si vols enllaçar des de la Zona Franca cap a Badal, o en sentit contrari, em sembla recordar que hi ha un pas peatonal sota les vies que fins i tot fa por, és un recorregut molt ingrat tant per vianants com per a ciclistes, ja que com gairebé sempre s'ha prioritzat el trànsit de vehicles a motor. Gràcies per aquesta sèrie de posts, i salutacions!