2.10.13

Passeig pel torrent de Botelles

Una passejada a peu per la zona forestal entre Sabadell i Terrassa entrant en el bonic torrent de Botelles.

Distància i desnivell: 5,5km +200m.

Descripció:
Sortim del Centre d'Informació Ambiental de Bonvilar (CIAB) de Terrassa en direcció nord per una pista que surt de la l'àrea de lleure del CIAB. Aviat deixarem una pista a mà esquerra i continuarem cap a la dreta mentre gaudim de bones vistes de la Mola (vegeu foto). Deixarem una altra pista a la dreta i continuarem recte deixant dues pistes més a la dreta abans d'arribar a la carretera.

Creuarem amb compte i continuarem pel costat d'un camp tot girant cap a l'est i descendint ja per un sender cap al fons del torrent de Botelles. Trobarem una primera font i iniciarem el descens del barranc per un bonic sender que va creuant el rierol que ens acompanyarà un bon tros. Finalment sortim a una pista i  continuem rectes fins a trobar la forta pujada que ens durà fins a Sant Jaume d'Altura.
Sortim de l'església i paral·lels a la carretera en direcció oest. En un trencall girarem a la dreta per donar la volta a un camp enlloc d'anar a buscar la carretera. Deixarem altres camins i ens mantindrem paral·lels a la carretera i al costat d'un camp fins a acostar-nos definitivament a la carretera per creuar-la.

Un cop a l'altre costat anirem cap a la dreta paral·lels a la carretera i a un barranc que trobarem a mà esquerra. Avançarem fins a trobar un trencall on girarem a l'esquerre per tornar pel camí de l'anada.

Mapa:


Mostra Volta pel torrent de Botelles en un mapa més gran

Més informació:

Inspirada en aquesta ressenya que passa també per la font de l'Argelaguet.
Es pot allargar la ruta combinant-la amb diversos itineraris que transcorren per la zona.

La ruta és ciclable a excepció d'alguns punts del torrent de Botelles on el camí és estret i a més a més podem tenir conflictes amb els excursionistes. En general, és una zona molt freqüentada per ciclistes.