20.7.06

Ruta en BTT Sant Climent – Torrelles - Sant Climent

Ruta circular pel voltant de Sant Climent de Llobregat: Sant Climent - Roques Blanques - coll de Querol - Turó de Tabor - urbanització Can Guey- Can Colomer dels Escarabats - Sant Climent.
Distància: 18km

Desnivell acumulat: 450m aproximadament

Descripció de l'itinerari:

Sortirem del centre de Sant Climent de Llobregat per la carretera de Sant Boi. Després de diverses corbes tancades en pujada agafarem una pista de terra que surt a la nostra esquerra (aproximadament a 500m del centre el poble). Continuarem en pujada fins la carena de Roques Blanques deixant algun trencall. Seguirem per la Carena i després d'una baixada per la vessant de Sant Boi encararem la pujada al coll de Querol.

Des d'aquest coll tindrem diverses opcions, nosaltres agafarem la pista que en pujada ens acosta al turó de Tabor on hi ha una torra de vigilància i diverses antenes. En arribar a un turó elevat farem diverses baixades resseguint la carena per afrontar les dures rampes finals. Trobarem una pista que pel vessant de Torrelles sobrepassa la torra de vigilància, l'agafarem, doncs és un camí de pujada més pausat.

Gaudirem de les vistes sobre Sant Climent i el delta del Llobregat que tindrem des d'aquest magnífic mirador i tot seguit recularem per continuar per la vessant de Torrelles fins arribar a l'urbanització de Can Guey. Creuarem aquesta urbanització seguint la línia de la carena (pel carrer dels Cirerers i pel carrer Ginesta), baixarem bastant, però finalment, en una corba tancada a la dreta, agafarem un carrer a la nostra esquerra (carrer de Roca Blanca) que tot just abans d'acabar en un cul de sac ens permetrà agafar una pista de terra a la dreta que ens conduirà pel costats d'un camp de vinyes fins un encreuament de camins. Deixarem un camí de baixada a l'esquerra i dos de pujada a la dreta (que continuen per la carena) per agafar la pista en més bon estat. Baixarem sense problemes cap al fons de la vall, passarem pel mas de Can Colomer dels Escarabats i arribarem finalment al centre de Sant Climent.