20.9.07

Reduir un 20% la contaminació salvaria 1200 vides cada any

Ahir els mitjans de comunicació en parlaven força, es van saber un parell de dades:
  • Barcelona (i la seva àrea metropolitana) és una de les ciutats més contaminades del món per davant de ciutats com Londres o Nova York. L'índex de contaminació està a 60 micrograms per metre cúbic (de partícules de menys de 10 micres) , la Unió Europea ho limita a 40 i l'Organització Mundial de la Salut recomana 20.
  • D'altra banda un estudi diu que reduint un 20% aquesta contaminació evitaríem 1.200 morts cada any. Situant-nos als nivells de l'OMS podríem arribar a evitar més de 3.500 morts anuals.
Altres vegades ja he parlat de la magnitud del problema. Els nens i la gent gran són els més afectats, quan els vostres fills tinguin una bronquitis aguda penseu en la contaminació! La principal causa d'aquesta contaminació és la mobilitat.

Una altra dada que va destacar l'expert que ha fet l'estudi sobre la mortalitat és que els ciclistes que circulen per carrers amb alta densitat de trànsit no estant fent precisament salut! No va dir res dels vianants o dels veïns d'aquests carrers, però suposo que els ciclistes respirem directament aquestes partícules tant perjudicials.