16.9.07

L'Hospitalet demana un bicing metropolità i Girona vol un bicing

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha aprovat una moció demanant l'arribada del bicing a l'Hospitalet coordinada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Sembla que la proposta de fer arribar al bicing ja estava incorporada en el programa electoral d'ICV-EUA i es va portar a les negociacions amb el PSC en entrar al govern municipal.

És evident que no té sentit que cada ciutat tingui el seu bicing i un bicing metropolità permetria agafar una bicicleta en una ciutat i retornar-la en una altra. En el cas de l'Hospitalet, que fa poc més de 3 Km de diàmetre, el bicing metropolità permetria anar ràpidament a Barcelona, Esplugues, Cornellà o el Prat.

Relacionat amb aquesta notícia, comentar-vos que el 27 de Setembre a les 19h al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de l'Hospitalet hi ha una xerrada titulada "L'experiència del bicing a Barcelona" on suposo que es parlarà també de les possibilitats d'extendre aquest servei. Més informació al Programa de la Setmana de la Mobilitat a l'Hospitalet.
I l'altra notícia que us comentava, Girona vol «copiar» el bicing (El Punt, 16/9/2007).