19.11.07

Ronda Verda, tram 26: connexió l'Hospitalet - Esplugues

L'altre dia vaig anar a visitar un nou tram de Ronda Verda (el tram 26) que uneix els municipis de l'Hospitalet i Esplugues. Tot i que les obres no han acabat, ens podem fer una idea bastant acurada de com serà aquest nou tram.

El tram teòricament comença a la part superior de la Rambla Just Oliveras de l'Hospitalet per on transcorre des de fa temps un carril. Tot i així, el nou tram acaba a pocs metres de la Rambla sense acabar d'enllaçar.

Després de fer uns quants metres per la vorera sud de l'avinguda Josep Tarradellas el carril bici creua i no agafa directament la carretera d'Esplugues si no que dóna una volta per dins del Parc de Can Boixeres.

Dins del parc falta senyalització sinó, es corre el risc de no trobar la sortida adequada o trobar-se un tram d'escales. També caldria canviar algunes reixetes que poden resultar perilloses per les bicis de roda estreta.

Sortint del parc es creua la carretera d'Esplugues per ascendir-la per la vorera contrària. Aquí encara falta la senyalització horitzontal que separi els dos sentits del carril bici. També és curiós, que l'espai útil del vianant en aquesta vorera és inferior o igual al del carril bici, de manera que el vianant tindrà la temptació d'ocupar el carril bici.

Una mica més amunt arribem al terme d'Esplugues i la vorera-bici acaba i travessant un carrer podem continuar amunt una mica més per un carril bici segregat per cotxes aparcats en cordó i contenidors, tot i que al no haver-hi cap distància de seguretat les portes dels cotxes s'obren dins el carril bici i els vianants que llencen les escombraries ho fan també dins del carril bici.

Conclusions

Tot i que encara falta finalitzar el carril, els punts més febles del carril són els enllaços Rambla-Av.Tarradelles i Av. Tarradelles - Parc de Can Boixeres. Altres detalls més fàcils de solucionar com la senyalització dins el parc o eliminar les dues places d'aparcament en cordó i cercar un nou emplaçament pels contenidors, acabarien d'arrodonir el carril.

La decisió de fer passar el carril bici per dins el Parc de Can Boixeres no ha estat gens encertada tenint en compte que aquest parc es tanca per la nit, però sembla que el Consell Comarcal del Barcelonès s'ha estalviat uns quants metres de carril. Sempre tindrem l'opció de no entrar al parc de Can Boixeres i fer 250 metres per la carretera d'Esplugues. De fet, degut al desnivell, quan ens dirigim d'Esplugues a l'Hospitalet resultarà més pràctic i molt més ràpid fer aquest 250 metres per la carretera d'Esplugues.

De moment la Ronda Verda queda tallada en arribar a Esplugues, tot i que el següent tram sembla que ja està projectat.

Mostra un mapa més gran