20.11.08

Durant el 2007 els ferits en accidents en bici han pujat a Barcelona

Un article del 20minutos.es (19/11/2008) repassa les causes de mortalitat i accidentalitat dels barcelonins arran d'un informe de l'Agència de salut Pública amb dades de 2007.

Després de diverses dades llegeixo que l'accidentalitat en bicicleta a Barcelona durant el 2007 ha pujat un 12% (de 312 a 353). No recordo quin ha estat l'increment de ciclistes o viatges realitzats en bicicleta durant aquell any, però segurament és molt superior i això ens confirmaria aquella regla que amb l'augment de l'ús de la bicicleta baixa l'accidentalitat.

Una última reflexió ciclista, si llegiu les principals causes de mortalitat i accidentalitat (que la notícia detalla per homes i dones dels 15 als 44 anys i dels 45 als 64) veureu com en la majoria l'ús de la bicicleta (i l'esport en general) és un factor de prevenció. Amb l'esport es disminueix el risc de patir malalties cardiovasculars i depressions. També cal recordar que l'ús de la bicicleta ajuda a disminuir la contaminació que està directament relacionada amb malalties respiratòries o el càncer.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Curiosament, el "Transport for London", aquest mes de novembre estan fent una campanya absolutament increïble sobre els accidents de les bicis. Deu ser que a Londres tenen un gran problema, també.

Hi ha varius spots, tots amb el mateix rerafons, "It's easy to miss something you're not looking for. On a busy road this could be fatal.
Look out for cyclist." (És fàcil perdre alguna cosa que no estàs buscant. En una carrer ple això podria ser fatal. Vigili al ciclista.) (més o menys...)

Els spots són brutals, creatius, molt ben fets, amb molt pressupost, divertits, genials!!! Quina enveja.
Sí li poden interesar a algú:

http://www.youtube.com/watch?v=Ahg6qcgoay4

http://www.youtube.com/watch?v=ubNF9QNEQLA

http://www.youtube.com/watch?v=Rz-ph32CnJA

http://www.youtube.com/watch?v=2cd63P54PaI