4.11.08

La bicicleta a "Caiga quien caiga"

Un interessant reportatge de Caiga quien caiga retrata bastant bé (i amb l'humor d'aquest programa) els problemes dels ciclistes urbans madrilenys. En el reportatge es compara amb Barcelona i podria semblar que aquí tot són flors i violes... Per exemple, per comparar els problemes de les rodalies Renfe de Madrid a Barcelona van als FGC i això tampoc és representatiu, ja que de fet pràcticament només hi ha dues vies de FGC que entrin a Barcelona i en canvi n'hi ha 4 de rodalies.

Realment a Madrid les coses en aquest sentit van pitjor, però no caiguem en l'auto-complaença ja que l'exemple de Madrid és el de moltes ciutats de l'àrea metropolitana i d'altra banda tinc la sensació que en els propers anys Madrid canviarà molt (vegeu la notícia que us comentava fa poc).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo sóc usuari dels Ferrocates de tota la vida. Visc a Sant Cugat. I tot i que reconec que vam molt, però que molt millor que la Renfe, no per això hem de dir que són fantàstics.
Hi ha un senyor a vídeo que diu que en el trens les bicis van penjades. Penjades?

En els trens, al primer i últim vagó, a les puntes, hi ha habilitats uns espais per bicis, cotxes de nens i maletes grans.
Hi ha 4 seients plegables.

El problema és que molta gent que no porta ni bicis, ni cotxets de nens, ni maletes, es troba més còmoda en aquest espai, doncs poden estirar les cames. Moltes vegades, es dóna la paradoxa, que el tren va completament buit (cap de setmana, per exemple) i vas amb la bici, i no pots ocupar aquets espais doncs hi ha gent asseguda.
Els hi comentes amablement que sí es poden canviar a un altre lloc, i et diuen que no, que allí van més còmodes.

Algú més li ha passat això? Algú té la solució? Salut.