17.7.09

Tot supeditat a la bici

Tot supeditat a la bici (PDF) és un article o carta d'opinió escrita per una tal Eulàlia Pera a la Vanguardia (17/7/2009) que recull tots els mites i prejudicis possibles contra la bicicleta, sembla fet a propòsit. Anem a desmuntar-ne uns quants:
  • Ara està de moda la bici -> no és una moda, és una solució als problemes de mobilitat, contaminació i repartiment lògic de l'espai urbà. A Holanda fa 40 anys que està de moda!
  • destinat als joves i sans -> ni molt menys! Quasi tothom pot anar en bici, amb marxes, bicis elèctriques i tricicles encara s'amplia més el ventall.
  • sense cap obligació per part dels que l'utilitzen -> els ciclistes es regulen pel codi de circulació i l'ordenança municipal i el fet que no tinguin assegurança no els eximeix de responsabilitat.
  • medi de transport perillós i molest -> deu haver-se confós i parla dels cotxes! Aquests sí que causen molts accidents i a més a més causen molts més morts per contaminació!
  • Dificultats dels comerços per culpa de la bici -> només dir que els comerços que estan en carrers transformats en carrers de vianants o amb voreres més amples, experimeten augments de facturació entre el 10 i el 20%.
  • Quan plou els carrils bici no s'utilitzen -> encara s'utilitzen menys quan plou, esperem que aviat fem com els països nòrdics on per cert sí que plou, ja que aquí no ho fa gaire sovint!
  • La ciutat està col·lapsada de cotxes per culpa dels carrils bici -> la ciutat ha estat sempre col·lapsada de cotxes, des dels anys 60 aproximadament.
  • L'administració hi inverteix massa diners -> ni molt menys, amb el Bicing i tot no s'acosta ni de lluny en el que s'inverteix en el cotxe.
Jo li dira a aquesta Eulàlia que agafi la bici i que si posi unes alforges per anar a comprar! I així, circulant en bici per la ciutat, potser ho veu des d'una altra òptica.

També una mica relacionat amb això (mites sobre la bici), podeu llegir les excuses per no agafar la bici.

3 comentaris:

Ferran Moreno ha dit...

A l'Eulàlia Pera li publiquen força cartes, als diaris... Avui n'hi ha una de seva a La Vanguàrdia contra el tramvia, un mitjà de transport perillosíssim, segons ella...

M.Angels ha dit...

Ostres, com m'agradat llegir el vostre article.
Jo també vaig llegir la carta d'aquesta senyora i em vaig quedar amb les ganes de contestar-li, però no ho hagués fet millor que vosaltres.
Voleu dir que creu tot el que escriu? o potser ho fa per crear maranya...

Unknown ha dit...

A mi aquestes cartes que tant sovint publica aquest diari ja no em diuen res. Encara m'enrercordo de la campanya anti tranvia que van fer quan es van inagurar... sempre el tranvia xocava contra els cotxes mai els cotxes xocaven i invaïen la zona del tranvia pero es clar que el que es gasten les fabriques de cotxes en publicitat fa que aquest diari perdi el sentit del veritable de la informació