28.1.11

Menys fums aquest 2011 amb la nova llei antitabac?

Amb la nova llei antitabac ja he pogut menjar en un parell de restaurants que fins ara tenia "vetats" a causa del fum. No és que pateixi cap malaltia respiratòria, senzillament sempre que podia escollia locals sense fum o terrasses exteriors.

Crec que la majoria de ciclistes i els esportistes no som fumadors. Molts cops quan vas en bici i vols fer una pausa en un bar o restaurant escollim la terrassa perquè hi podem tenir la bicicleta i a més a més no havies d'empassar-te tant de fum. Ara amb la nova llei les terrasses del bars i restaurants seran el nou oasi dels fumadors i previsiblement ens empassarem més fums que abans!

Crec que la nova llei encara deixa forats molt importants i que caldrà complementar-la tard o d'hora. Un dels exemples més clars és que no s'hagi prohibit fumar dins dels cotxes per salut i per seguretat.

3 comentaris:

Nuresma ha dit...

Totalment d'acord.
Vaig parlar amb un noi que va tenir un accident de cotxe perquè estava fumant i li va caure el cigarret a sobre els pantalons i es va cremar. Va xocar contra un columna d'uns pisos al centre de la ciutat, just al costat d'un pas de vianants. Hagués pogut atropellar algun vianant o una bici fàcilment però per sort ningú va prendre mal!

Bici-Vici ha dit...

Encertar amb el cendrer sense treure la vista de la carretera no deu ser gens fàcil i llençar la cendra per la finestra està prohibit i és perillós pel incendis i pels ciclistes!

Anònim ha dit...

Jo sóc ciclista i fumador. Ben orgullós de les 2 coses. Espero que les administracions escoltin les teves propostes només en matèria ciclista, donat que pel blog es nota que n'ets un expert. Ara resultarà que també ens prohibiran fumar a les terrasses dels bars... i és clar, i a casa nostra també.