20.9.11

Actualitat

Últimament comento moltes coses pel Twitter però no em dóna temps de comentar-les gaire extensament. Aquí van alguns comentaris de coses que estan passant:
  • La Vanguardia 20/9/2011 ens diu que les càmeres de trànsit vigilaran l'ocupació del carril bici i que es revisaran els carrils bici de la ciutat. El titular "made in la Vanguardia" diu que la càmera mòbil de la Guàrdia Urbana vigilarà també als ciclistes, però crec que això és anecdòtic. També aquests dies l'Ajuntament deia que consensuaria les decisions amb el col·lectiu ciclista.
  • Aquests dies també s'estan sabent detalls del nou pla contra la contaminació. Sembla com si es filtressin de moment les mesures menys pol·lèmiques. De moment s'autoritza a la policia local a multar els excessos de contaminació i enviar els cotxes a la ITV per comprovar-ho. També es bonificarà un 20% els cotxes menys contaminants en els peatges i espero que això es faci pujant els peatge a la resta d'usuaris i no traient-ho dels impostos, però sembla que de moment ningú ha preguntat d'on sortiran els diners.
  • La tant esperada reforma del codi de circulació sembla que continuarà sent esperada perquè no crec que s'aprovi abans de les eleccions. L'únic cantó positiu és que m'han dit que el PP tiraria endavant la reforma igualment, però suposo que s'allargarà molt més.
  • Ja està aquí la nova setmana de la mobilitat, a Europa ja ha començat i a Catalunya comença el dijous 22 (Dia Europeu Sense Cotxes). Aquí podeu veure els lemes i uns enllaços als webs Europeus i Català. Pel que fa la bici es fan nombroses pedalades, curses del transport i a l'Hospitalet fan el BiciEsmorza! i a Girona una operació Ring-Ring (que ve a ser el mateix).
  • El BiciBox, la xarxa d'aparcaments segurs, arriba a Cornellà amb 11 mòduls i 147 places aparcament. Abans han estat 7 mesos fent proves a Sant Joan Despí i sembla que ja comença la implantació. A Sant Boi també sembla que si han desplegat. Més informació a