6.7.12

El Castanyer de Can Cuc des de l'embassament de Vallfornès

Castanyer de Can Cuc
Ruta circular a peu (o també en bici) pel vessant sud del Montseny, des de l'embassament de Vallfornès fins al Castanyer de Can Cuc declarat arbre monumental.

Distància, desnivell i dificultat: 8,5 km, 400 m de desnivell positiu i fàcil. Si sortim del poble, seran 14,5 km +550 m.

Ciclabilitat: en principi és 100% ciclable. A l'anada s'ha d'anar per la pista quan hi ha una drecera. La pista de tornada fins a la masia de can Cuc és ciclable si està desbrossada. Vegeu les notes al final de la ressenya.

Accés: en cotxe des de Cardedeu o la Garriga fins a Cànoves i travessem el poble en direcció nord per endinsar-nos a la vall de Vallfornès fins que trobem l'aparcament del pantà. Els caps de setmana hi ha un aparcament de pagament a mig camí i és recomanable aparcar al poble i fer un bonic camí pel riu fins al pantà (haurem de sumar 3 km més d'anada i 3 més de tornada i un 150 m de desnivell).

Descripció:

Sortim de l'aparcament i pugem la forta pujada cap a l'embassament. A l'esquerre deixem el camí que va fins a la pressa i a la dreta el camí de tornada. Continuem, ja planejant, vall endins amb el pantà sempre a l'esquerre (aquest és el tram més pesat). En arribar al final de l'embassament agafarem la pista de la dreta que deixa la vall principal.

Pantà de Vallfornès
Entrarem doncs en una nova vall més boscosa i la pista anirà propera a un rierol i anirà guanyant alçada. En un revolt a l'esquerra trobarem un caminet que continua paral·lel al riu, que fa drecera i que torna a sortir a la pista. Poc després de passar una font, creuarem el riu i ascendirem pel cantó dret de la vall fins a un revolt on trobarem una cruïlla marcada. El camí de la dreta i que continua ascendint serà el camí de tornada, però nosaltres agafarem el camí més planer cap al Castanyer de Can Cuc que trobarem a uns 400 metres.
Cap a la masia de Can Cuc amb bones vistes

Per tornar retrocedirem fins a la cruïlla i continuarem pujant vall amunt un metres, deixarem un camí a l'esquerre i continuarem per canviar de cantó de la vall i retrocedir en direcció sud-oest per una pista planera (i que en alguna ocasió no ha estat desbrossada). La pista es manté planera i gira lleugerament cap al sud fins a un cruïlla on agafarem la pista de la dreta que descendeix una mica i que en 500 metres ens portarà fins a la masia de Can Cuc.

La pista voreja la masia i en arribar una cruïlla girarem a la dreta per emprendre una baixada força directa fins a la pressa de l'embassament ja a pocs metres de l'aparcament on hem iniciat l'excursió.

Mapa i track:

Mostra El Castanyer de can Cuc en un mapa més gran

Més informació:
Si la feu en bici
  • Podeu allargar la ruta venint en tren fins a la Garriga i fent 10km per carreteres tranquil·les o també des de Cardedeu.
  • Entre Cànoves i l'embassament heu d'anar per pista, el camí del riu és només per a excursionistes.
  • Vegeu també la ruta en bici la Garriga - el Masnou seguint el Meridià Verd