9.7.12

Proposta de hashtags relacionats amb la bicicleta

Us faig una proposta de hashtags per utilitzar al Twitter per fer piulades relacionades amb el món de la bici (per utilitzar sols o en companyia d'altres hashtags).

#bicicat crec que és el que engloba millor la bici urbana i Catalunya, i per extensió, la bici d'oci i tots els territoris de parla catalana (seria com un domini .cat).

#bicibcn és l'etiqueta que millor defineix la bici urbana a Barcelona i per extensió potser també a l'àrea metropolitana, però potser deixa a fora molta gent de fora de Barcelona que no s'atreveix a piular amb aquest hashtag.

Llavors #bicicat o #bicibcn? Si hi ha lloc pels 2, posem els 2! Sinó hi ha lloc, jo utilitzaria #bicicat, però si parlem només de Barcelona ciutat llavors podria ser #bicibcn.

Tenen sentit #biciGI #biciLleida etc.? Cadascú és lliure de fer el que vulgui (evidentment), però crec que un #bicicat pot arribar a més gent i la resta de hashtags si no aconsegueixen fer comunitat local, a la llarga són poc pràctics. Sempre hi ha la possibilitat de posar 2 etiquetes, però potser enlloc d'un #biciLleida i un #bicicat, és millor posar un #bicicat i un #Lleida de manera que la gent que cerqui pel hashtag geogràfic també trobi la nostra piulada.

#ciclisme l'utilitzo per parlar de ciclisme esportiu en totes les seves modalitats: amateur, professional, competició, entrenament, de carretera o en btt...

Quins hashtags descarto? Els hashtags #bici o #bicicleta són presents en tants idiomes que es fa difícil trobar res. Amb #btt passa una mica el mateix i recomano combinar-lo amb algun altre hashtag.

Quins altres hashtags utilitzo?
  • #enbicialafeina va bé per escriure anècdotes i coses que ens passen anant en bici a treballar o a estudiar, però jo el combinaria amb un #bicicat.
  • #cicloturisme quan parlo de turisme en bicicleta. També faig servir #cicloturismetranquil i #slowcycling.
  • #BromptonCAT o #BromptonBCN? Amb aquest parell passa el mateix que #bicicat o #bicibcn, però les bicis plegables Brompton són molt més minoritàries i per tant crec que seria més pràctic piular-ho tot amb #bicicat que no exclou la gent de fora de Barcelona.
  • #bricoBici l'utilitzo de tant en tant quan parlo del manteniment de la bici i de temes de mecànica.
  • #bicinyap per a denunciar els nyaps que es fan en carrils bici i combinat amb #carrilbici si s'escau.
Recordeu que podeu fer cerques al Twitter a l'estil de #bicicat OR #bicibcn OR #enbicialafeina (o més llargues) que us retornen totes les piulades que usen qualsevol d'aquests hashtags.

1 comentari:

Ernest ha dit...

Per Sant Cugat del Vallès hem mirat de crear un Hashtag amb més pena que glòria #BiciStCugat. La idea és sempre combinar-lo amb altres Hashtags més genèrics com poden ser #BiciCat o #BiciBcn.