2.7.12

Sitges en bici

Passeig marítim
He aprofitat una recent estada a Sitges per fer algunes fotos de les infraestructures ciclistes del municipi i he trobat en general infraestructures molt deficients i mesures de convivència entre bicicletes i ciclistes que amb la densitat de vianants d'aquesta població turística molts cops no es respecten. 

Anem per pams, potser el que m'ha sorprès més són carrers com l'Espalter i Sant Josep on les bicicletes tenien una zona reservada en el paviment, però la presència de vianants, terrasses i motos aparcades feia que la senyalització fos més o menys testimonial i es convertís en una senyalització d'atenció bicicletes.
Carrer Espalter
Carrer Sant Josep
En carrers més amples com el passeig de Vilanova o el passeig de Vilafranca les infraestructures eren discontínues, canviants i amb massa pintura i poca obra. Aquí en teniu algunes fotos i en aquest enllaç n'he trobat algunes més.
Passeig de Vilanova

Passeig de Vilafranca
Passeig de Vilafranca

Passeig de Vilafranca
Entenc que els carrers estrets de Sitges siguin complicats i que senyalitzar alguns itineraris ajuda a canalitzar els ciclistes per determinades rutes i evitar problemes de convivència vianant-bici, però no entenc que carrers urbanitzats fa poc com el passeig de Vilafranca no tinguin un carril bici recte, continu i segregat. Al passeig de Vilanova trobem trams de carril bidireccional en vorera molt estrets i deixant poc espai als vianants que fan que el ciclistes prefereixin l'asfalt (com en la foto, la 3a de la dreta). Pel que fa al passeig marítim, en aquesta ocasió només vaig estar en la zona de la fotografia on el costat no pavimentat del passeig dóna espai als ciclistes i ajuda a segregar aquest trànsit dels vianants.
Per cert, es veien força ciclistes urbans de tots tipus: turistes, locals, catalans o estrangers...
Com expliquen a Turisme Sitges la ruta per anar a la platja és la unió del carrils bici del passeig de Vilafranca, passeig de Vilanova, carrer Sant Josep, Espalter, plaça Espanya, carrer Espanya, Sant Antoni i passeig de la Ribera.