17.7.12

Raids del Cava

Mallot exclusiu de la ruta
La Raids del Cava és una ruta circular en BTT de 120 Km i 2.900 metres de desnivell acumulat, amb inici i final a Sant Sadurní d'Anoia. Segurament, de les rutes d'aquest estil (com Pedals de Foc, etc.) aquesta és una de les més properes a Barcelona ciutat.

La ruta està plantejada per fer en 2 etapes, però com sovint passa en aquestes rutes, no es descarta les versions non-stop pels més valents (i entrenats) i també, per no descartar a ningú, hi ha la versió lite de 80 km que es fa en també 2 etapes més lleugeres!

De Sant Sadurní a Sitges i tornar ens dóna temps de visitar molts paratges! La ruta travessa les vinyes del Penedès, els boscos d'Ordal, passa pel Parc Natural del Garraf, el monestir budista de La Plana Novella, i ens permet gaudir de grans panoràmiques des de dos cims emblemàtics de la comarca. El recorregut és variat i combina pistes, senders i trialeres ( 22% senders 60% pistes 13% pistes asfaltades 5% carretera).
Les 2 etapes són:
  • Etapa 1. De Sant Sadurní d'Anoia a Sitges. 65 km i 1.700 m de desnivell acumulat.
  • Etapa 2. De Sitges a Sant Sadurní d'Anoia. 55 km i 1.200 m de desnivell acumulat.

La versió Lite

La versió més assequible de la Raids del Cava té 80 km, 1.700 metres de desnivell positiu i també està pensada per fer en dues etapes que també requereixen certa forma física, però no tant exigents ni tant tècniques com la versió base. Per escurçar la ruta s'arriba fins a Olivella, enlloc de baixar fins a Sitges:
  • Etapa 1. De Sant Sadurní d'Anoia a Olivella. 46 km i 1.200 m de desnivell acumulat.
  • Etapa 2. D'Olivella a Sant Sadurní d'Anoia. 34 km i 600 m de desnivell acumulat.
La inscripció o el forfait de la Raids del Cava inclou el tracking de la ruta fulletó informatiu, servei de dutxes, el mallot de la Raids del Cava i una ampolla de cava d'obsequi!

Els organitzadors, Cava Emotions, organitzen també rutes relacionades amb el vi i el cava en bici, a peu i en cotxe de nivell molt més assequible i d'una forma innovadora, us en parlava aquí.