25.9.13

El futur viatja en bici? La DGT la torna a cagar.

La nova campanya de la DGT torna a perjudicar el ciclista i denota una concepció antiquada de la mobilitat. La falca radiofònica qualifica de destorb i mal ciclista als ciclistes que no van enganxats a la dreta de la calçada sense distingir si és en carretera o ciutat, sense tenir en compte que moltes ordenances municipals ho permeten, sense tenir en compte que els vorals han de ser suficients (prou amples) i transitables (nets i sense forats) cosa que sovint no passa i sense tenir en compte que en molts casos és molt més segur pel ciclista ocupar una part, sinó tota la calçada.

En el cartell de la campanya les "claus de la convivència" sembla que són totes pel ciclista. I torna a fer recomanacions sense especificar quines són obligacions: "sobre 2 rodes, sempre casc" o "si vas en grup, millor en fila índia per facilitar els avançaments".

Podeu veure l'article de Conbici que està fent molt bona feina lluitant contra aquesta reforma de la normativa de trànsit tant poc afortunada i també, al web de la DGT, tot el material de la campanya (cartell, falca i vídeo).

El vídeo de la campanya (de 3 minuts) està bastant millor ja que no fa les simplificacions dels altres 2 i les imatges ho fan molt més entenedor i per exemple es veu més clarament si parlen de circulació urbana o interurbana: