15.10.14

Les coses que no t'expliquen sobre anar en bici o el que et costarà de veritat

Pantalons estripats
Anar en bici és magnífic i poder-hi anar cada dia quan vas a treballar és la millor forma de començar el dia i si a més, pots gaudir d'un recorregut sense massa cotxes o que travessi algun parc o zona no urbana, llavors l'experiència és insuperable. A tot això, s'hi sumen molts altres avantatges que des d'aquest blog m'he fet un fart de repetir: molt saludable, econòmic, ràpid i bo, no solament per nosaltres, sinó que és bo per la societat.

Avui però, toca parlar d'alguns inconvenients i de com afrontar-los.

La bicicleta sí que consumeix energia

Pasta en forma de bici
Deixa't de Watts o Joules, en bicicleta l'energia es mesura en calories! La bici fa venir gana i per tant menjaràs més, per tant, és un bon moment per cuidar-te una mica i menjar de forma més saludable. Si no et cuides i menges qualsevol cosa, potser enlloc d'aprimar-te, t'engreixaràs.

Els pantalons es trenquen

En bicicleta la roba dura menys, especialment els pantalons. I tot i que en bicicleta es pot portar qualsevol tipus de roba, el fet d'anar en bici, crec que fa que triïs un tipus de roba o una altra segons la seva comoditat també damunt de la bici.

Despentinar-se

L'aire i la velocitat de la bici farà que ens despentinem més fàcilment si el nostre cabell té tendència a fer-ho. Farem bé de no sortir de casa amb el cabell moll. Cadascú ho haurà d'experimentar: recollir-se el cabell llarg, fer-se unes cuetes, posar-se un mocador, usar una barret a l'hivern...

Si fem servir casc, doncs encara tenim més risc de despentinar-nos, però depèn dels cascos. Jo en tenia un que el seus forats de ventilació m'esculpia un ondulat difícil de treure, el que faig servir ara per fer esport pràcticament no em despentina.

Suar

Si anem massa ràpid suarem. No hi ha més. A l'estiu, si anem a poc a poc, no suarem més del que ho faríem a peu. Eviteu també portar motxilles i bosses que impedeixin una bona transpiració del vostre cos. La resta de l'any, les cremalleres i treure's roba us ajudaran a trobar el màxim confort.

El manteniment

Anar en bici ja veieu que no surt gratis del tot. Si ho volem comptar bé, hauríem de parlar també de l'amortització del cost de la bici, de les reparacions i el manteniment que hi fem i de tots els accessori que adquirim. Fent càlculs, surt bastant més econòmic que anar en transport públic per Barcelona amb un T-10 d'una zona.

El robatoris

Si us roben la bici, la broma us sortirà cara. Al blog, trobareu diversos consells perquè això no us passi. El vandalisme no és gens habitual, però també és una possibilitat.

Passareu fred

A l'hivern, els primers metres que feu en bici o alguna baixada en la que no pedaleu, us faran passar una mica de fred, després ja no. També passareu fred el dia que us oblideu els guants, que hi hagi un canvi de temps o que us agafi una pluja forta sense l'equipament necessari.

Podria continuar trobant inconvenients, però és que no n'hi han masses més, crec que més aviat serien com les excuses per no agafar la bicicleta ;-)

2 comentaris:

Jordi ha dit...

El que més em va sorprendre va ser el desgast de la roba... Tinc tots els texans apedaçats per la zona dels dallonsis!

Adriana ha dit...

T'he de reconèixer que l'inconvenient de suar a l'estiu compensa el no passar tant fred a l'hivern. M'agradaria agafar-la més la veritat!