26.9.16

L'estació de Benifallet


L'antiga estació de Benifallet de la Via Verda de la Val de Zafán (o Via Verda del Baix Ebre en aquest tram) es va rehabilitar fa uns anys com a centre turístic i punt d'acollida de la via verda. Aquest estiu hi vaig estar i em va captivar l'oferta variada que tenen i que vol anar més enllà de la via verda, sense deixar de ser un punt d'acollida per a ciclistes.

Els serveis
L'estació ofereix 2 nivells d'allotjament: l'alberg i la pensió. Així mateix, hi ha restaurant, bar, una sala polivalent que pot usar-se com a menjador i diversos espais que s'usen com a terrasses. Els serveis de lloguer i transport de bicicletes i ciclistes, es complementen una oferta d'esports d'aventura. Tot plegat, fa que el lloc es pugui usar com a punt de partida per l'organització d'activitats per a empreses, escoles i grups de tot tipus. En el vídeo, per exemple, podem veure que es preparava un concert a la fresca en una de les terrasses de l'estació.

El lloc
Com passa amb moltes estacions d'aquesta via verda, l'estació està molt allunyada de Benifallet. I això que hauria de ser més un inconvenient, li dóna un encant especial per la tranquil·litat que s'hi respira, només trencada pels ciclistes que vénen i van contínuament al llarg del dia. Remuntant la via verda, arribem aviat al Santuari de la Fontcalda i descendint, l'assut de Xerta no queda lluny. Una altra escapada propera, és seguir la pista d'accés a l'estació fins a la carretera C-12 i remuntar l'Ebre fins a creuar-lo per poder accedir a Benifallet i des d'allà podem fer unes rampes de pujada fins a les coves.