30.9.16

Sladda: la bicicleta urbana d'IKEA

Ja la tenim aquí. IKEA s'ha afegit al mercat de les bicicletes i ho ha fet en un sector en fort creixement com és el de la bicicleta urbana i amb una bicicleta, l'Sladda, que aposta per la qualitat i la senzillesa.

L'Sladda és una bicicleta urbana d'alumni disponible amb dues mides de roda (26 i 28"). Les dues característiques més diferenciadores són la transmissió i el canvi. Veiem-ho:
  • Quadre d'alumni amb garantia de 25 anys.
  • Transmissió per corretja enlloc de cadena amb una garantia de 10 anys.
  • Canvi intern automàtic de dues velocitats a la boixa de la roda de darrera amb fre a contra-pedal.
  • Disc de fre a la roda de davant
  • Amb parafangs, cavallet i llums bàsiques incorporades.
  • Rodes de 28" o també de 26" que permet que nens d'uns 11 o 12 anys ja la puguin fer servir.
  • 499 € amb la targeta IKEA Family.


L'oferta ciclista es complementa amb un ventall d'accessoris, alguns d'ells específics per l'Sladda i la resta aptes per a qualsevol bicicleta, entre els que vull destacar un remolc de transport.

La meva valoració és positiva en tant que aquest moviment pot ajudar a promocionar la bicicleta urbana i perquè a més d'incorporar una nova bicicleta al mercat, també es popularitza un remolc i diversos accessoris. Em preocupa l'impacte sobre el petit comerç de la bici, que te l'hagis de muntar tu i que ningú te l'ajusti, però tot això, és veritat que no és res nou.

Pel que fa a la bicicleta, no ho tinc clar. Hauria de provar el canvi intern d'aquesta bici per fer una valoració més exacte, però em temo que el rang de la bici no sigui suficient per poder anar ràpid i per poder fer pujades urbanes com les que tenim a Barcelona i rodalies.

El preu tampoc m'acaba de convèncer ja que en el mercat hi ha alternatives interessants que t'ofereixen canvis interns per aquests preus. També trobo a faltar opcions com una tanca de quadre o una dinamo de boixa. Crec que una rebaixa del preu la faria més competitiva.