12.2.18

La connexió amb Esplugues

En poc temps tindrem disponible una connexió en bicicleta entre la Diagonal de Barcelona i Esplugues de Llobregat, i per tant, s'enllaça per primera vegada de forma efectiva Barcelona i el Baix Llobregat.

La nova connexió ofereix un node de comunicació important que podríem situar en el punt vermell del mapa i que enllaça la Diagonal amb:
  • Cornellà: a través dels carrils bici de l'Av. de Cornellà i la Ctra. d'Esplugues podem arribar fins al centre de Cornellà i des d'allà enllaçar en un futur cap a Sant Boi i fer diverses connexions a través del riu Llobregat. Aquests carrils necessiten millorar molt.
  • Sant Just Desvern:  cap a finals de 2018 hauria d'estar acabat el carril bici de la Laureà Miró i Carrtera Reial que connectarien amb Sant Just Desvern.
  • La Ronda Verda - direcció muntanya: ofereix un itinerari sobretot d'oci i esport cap a Collserola (amb un tram exigent de pujada), però també connecta amb alguns barris d'Esplugues.
  • La Ronda Verda - direcció mar: connecta per la trama urbana amb l'Hospitalet i la seva Gran Via. La Ronda Verda per tot el tram d'Esplugues és amb pintura sobre la vorera amb evidents deficiències. El tram de l'Hospitalet també té trams sobre vorera, discontinuïtat i greus deficiències que caldria millorar.

Com veieu, és important realitzar bé aquests carrils bici perquè permeten connexions interurbanes molt interessant, amb molt de pontencial. A mesura que aquests carrils bici es prolonguin cap a municipis veïns del Baix Llobregat o es millorin les connexions que ja existeixen i que ara són de molt baixa qualitat, l'ús de les infraestructures ciclistes  pot créixer molt.

Quan us deia al principi que seria la primera connexió efectiva entre Barcelona i el Baix Llobregat, ho deia perquè hi ha altres connexions que cal millorar o acabar:
  1. La Gran Via fins al riu Llobregat necessita moltes millores, però ja mostra actualment el seu potencial en el tram de l'Hospitalet on té una gran ús.
  2. La connexió en bici entre plaça Espanya i aquest node d'Esplugues per Sants i la carretera de Collblanc és una mancança evident que ni Esplugues, ni l'Hospitalet, ni Barcelona han sabut abordar. Cal posar-s'hi ja!
Tots aquest eixos ciclistes formen part de la xarxa metropolitana Bicivia. Vegeu-ne el mapa.

4 comentaris:

carlos portillo - podi-. ha dit...

Doncs serà una conexió ben esperada, doncs és veritat que aquestes poblacions queden una mica deslligades.

podi-.

Ciclismo Ninja ha dit...

Has ido a verlo? A mi me parece una chapuza...

Unknown ha dit...

Hay algún mapa?

Bici-Vici ha dit...

L'enllaç al mapa el tens al final de l'article.