6.3.18

Sabadell, molta feina per fer

Voltant altre cop per Sabadell he aprofitat per fer un recull fotogràfic d'algunes infraestructures ciclistes de la ciutat amb ànim d'ajudar a millorar-les. Es nota certa evolució des dels carrils bici més antics al més moderns, però encara es veuen carrils vorera-bici recents i no entenc perquè continua usant aquest model tant problemàtic.

Un primer carril bici al passeig del Comerç sorprèn per la mala qualitat del ferm que en bici es nota molt més i pels canvis de costat que fa, entre d'altres:
El carril bici canvia de cantó del carrer en diverses ocasions. Posar "catifes vermelles" quan hi ha la possibilitat de col·lisió amb altres vehicles ajuda a augmentar la seguretat d'aquest passos.
Què hi fa aquest "sevillano" a la rigola? La manca d'elements de segregació física amb l'aparcament de cotxes fa que a vegades els vehicles puguin ocupar part del carril bici.
En aquesta cruïlla tipus "Eixample" el carril bici hauria de ser recte, però fa tota la volta i a més s'ha de cedir el pas al cotxes que surten d'un edifici privat!!! Després ens fa anar a la vorera!
La qualitat del ferm és pèssima i s'ha fet una asfaltat que intenta crear una rigola que forma part del ferm del carril bici.

En altres zones de la ciutat:

Un dels millors trams de carril bici de la ciutat, d'un sol sentit, a la dreta (cada sentit en un cantó de la calçada), ample, segregat i amb catifes vermelles. Llàstima d'aquestes parades de bus amb rampa damunt del carril bici.
Taules i cadires damunt d'un carril vorera-bici.

Un carril vorera-bici recent amb moltes interrupcions i poca prioritat.
Carril vorera-bici que no deixa espai als vianants, calçada amb dues línies d'aparcament i senyal de zona 30 massa allunyat de la calçada.