24.7.19

10 consells per pedalar amb la calor

Tant en sortides lúdiques com en ciclisme urbà aquests consells et poden ser útils. Segurament, res que no sàpigues:
  1. Aprofita les primeres i les últimes hores del dia quan fa menys calor
  2. Cerca rutes ombrívoles: que passin per boscos, parcs o carrils bici que tinguin l'ombra de les cases (evita els carrils bici centrals). Planifica prèviament la ruta per no haver de fer distàncies innecessàries, però en ciutat, fes més distància si és per passar per llocs més ombrívols.
  3. Ajusta bé la bici per no cansar-te. Porta les rodes ben inflades i la bici ben revisada per no haver de fer una reparació a ple sol.
  4. Utilitza un bon desodorant, tots t'ho agrairem.
  5. Tria bé la roba: per a ciclisme esportiu ja hi ha roba adequada, per a ciclisme urbà usa roba que transpiri bé. I si és el cas, porta roba de recanvi i una tovallola per eixugar la suor. La roba de colors foscos dona més calor, però dissimula millor la suor. Si disposes de dutxa a la feina, és el millor moment de l'any per usar-la! Evita bosses i motxilles penjades del coll i l'esquena que et faran suar.
  6. Menja i beu adequadament. Hidrata't bé, porta aigua, no pedalis en dejú ni amb la panxa molt plena i porta una mica de menjar.
  7. Si notes marejos o una baixada de pressió, atura't en una ombra, seu, descansa, beu i menja. I si et cal, demana ajuda.
  8. Un bon truc per no arribar tan suat és pedalar molt suau els últims 5 minuts. Sobretot no tinguis pressa i arriba d'hora al teu destí.
  9. Tapa't el cap i protegeix-te els ulls. Utilitza una gorra o el casc i unes ulleres de sol.
  10. No t'oblidis la crema del sol: cara, clatell, braços i genolls són les parts més exposades al sol.
Llegeix també: