12.9.19

Passejades i excursions pel Montseny 2

Segon recull de passejades i excursions curtes a peu per diverses zones del Montseny aptes per fer en família i amb nens petits.

Totes les distàncies són d'anada i tornada si no s'indica el contrari.

De Collformic al Santuari de Sant Segimon (8,5 km +350 m)

És un itinerari planer que segueix els primers metres de la clàssica pujada al Matagalls des de Collformic. Després, una pista en lleugera baixada ens porta entre torrents, fagedes i fonts fins aquest magnífic Santuari penjat a la roca al nord-oest del Matagalls. És un dels llocs del Montseny que cal visitar!

Pels que vulguin caminar una mica més, us recomano pujar al Matagalls i descendir per la carena fins al Santuari per acabar tornant pel camí proposat. I també hi podeu arribar des de Viladrau i l'Ermita de l'Erola.


El Gorg Negre de la riera de Gualba (6 km)

La riera de Gualba porta les aigües que recull el pantà de Santa Fe. Vegeu itinerari circular i aquest vídeo que il·lustra alguns dels paratges que hi trobareu.


Poblat ibèric del Puig del Castell de Samalús (3,4 km +220 m)

Des del Centre Cívic i el camp de futbol de Samalús agafem el sender senyalitzat com a SL-C 89  que puja cap al Puig del Castell. Vegeu el mapa.
Si l'itinerari us queda curt, podeu fer aquesta ruta circular de 5,4 km cap al sud o arribar-vos a Corró d'Amunt amb aquesta altra ruta circular de 7,6 km.


Del Samon al turó del Samon (9,5km +550 m)

Un recorregut fàcil i circular per arribar al grans cims del sud del Montseny. Les vistes des del cim i la fageda del Samon acaben d'arrodonir aquesta excursió. Val la pena arribar almenys fins al turó de can Cuc o fins al Sui (13 km +680 m).

L'Empedrat del turó de Morou (6 km +330 m)

Un itinerari circular clàssic de Santa Fe que evita una mica les gentades fins que arriba al pantà. La Fageda, les roques, el pantà i el rierol són els elements més destacables.  Més informació.
Església romànica de la Mora

Aiguadreda: Casanova de Sant Miquel - Sant Cebrià de la Mora - Sant Isidre de la Figuera - Casanova de Sant Miquel (11 km +550 m)

D'Aiguadreda cal ascendir per la pista de la riera de l'Avençó fins al punt de sortida. La circular puja per la carena d'un dels barrancs de la vall principal fins als altiplans de la Calma i baixa per un altre barranc. Tracks a GM i a WL.



De Seva al Matagalls Xic (9 km +400 m)

Pujada al Matagalls Xic des de Seva passant pel pantà de Valldoriola i tornada per les restes del cementiri de Vilageltrú i amb vistes a la plana de Vic. Sortim del km 11,5 de la carretera de Seva a Viladrau. Mapa de GM.

Recorreguts per la plana de Sant Pere de Vilamajor (8-10 km +200 m)

El Roure Gros
Una parell de voltes molt similars sortint de Sant Pere de Vilamajor i que recorren els seus camps, boscos i barrancs. La volta arriba per un extrem fins als peus del Montseny i per l'altre baixa fins al Roure Gros (del qual ja us en parlava al primer recull d'excursions). La volta més llarga passa per una urbanització i travessa un camps i la volta més curta recorre més boscos i passa per menys zones urbanes. Totes dues voltes combinen parts dels itineraris senyalitzats d'aquest municipi. Mapa de GM.


Vegeu també: