23.4.25

Girona - Anglès per les ribes del Ter

Ruta circular, bonica, planera i sense dificultats que remunta el riu Ter des de Girona pel marge esquerre per Sant Gregori, Bonmatí i Anglès on creua el riu per tornar pel marge dret per la Via Verda Olot-Girona.

Distància i dificultat: 38 km i 125 m de desnivell positiu acumulat, fàcils i aptes per tot tipus de bicicletes majoritàriament per camins de terra, carrils bici i via verda amb algun petit tram de carretera local.

Descripció:

Sortim del Pavelló de Fontajau a la riba esquerra del Ter per començar a remuntar el riu pel carril bici del carrer de Roberto Bolaño. Girem a l'esquerra per acostar-nos al riu i agafar un camí de terra. Passarem la fàbrica de la Nestlé i després per un Club de Tir Olímpic abans de creuar l'autopista per sota. Agafem el camí Ral fins a Sant Gregori.

A Sant Gregori, girem a l'esquerra cap al camp de futbol i continuem per creuar la riera de Llémena i poc després agafem a l'esquerra un camí de terra que ens acosta altre cop al Ter. Continuem paral·lels al riu i així evitem la carretera al màxim. Un entrant cap al riu es permetrà veure la Resclosa d'en Joga. Poc després, trobarem una pujada i una baixada i continuarem per terra fins poc abans de la fàbrica de Casademont a Bonmatí on ens incorporarem a una carretera local. Creuem per dins el poble i anem cap al camp de futbol i el cementiri on agafarem una pista forestal. A Sant Julià de Llor continuarem per una carretera local per creuar el Ter i incorporar-nos a la Via Verda Olot-Girona en direcció a Girona (hi ha un pas semaforitzat per creuar la carretera cap a la Via Verda).

Travessarem Anglès paral·lels a la carretera per creuar-la per sota i resseguir-la pel cantó del riu. Passat Bescanó, agafarem la variant de la Via Verda (el camí que baixa cap al Ter) que ens portarà entre deveses i horts fins a l'Auditori de Girona on podrem creuar al Ter per arribar al punt d'inici.

Accés: el punt d'inici està a menys d'1'5 km de l'estació de tren de Girona.

Més informació:

Alternatives: