Curs de circulació en bicicleta

En aquest espai trobareu la part teòrica d'un curs obert de circulació urbana segura en bicicleta. Aquest curs pretén donar uns coneixements al ciclista urbà que l'ajudin a circular amb seguretat i està pensat tant per a ciclistes novells com per a ciclistes urbans més experimentats. El curs també està pensat per ser la base teòrica d'uns curs pràctic damunt de la bicicleta.

De forma autodidacta, en dues hores, podeu llegir i veure més o menys tot el curs, però els capítols 2 i 3 necessiten cert temps per assimilar-se. Molts lectors potser preferiran llegir per sobre algun del temes per diversos motius i potser tornar-hi més endavant. La majoria de continguts són apunts del propi blog, per tant és possible que sovint, navegant, "sortiu" del curs, no us preocupeu, en aquesta pàgina trobareu un índex que us pot tornar a encaminar.

Objectius
  • Conèixer els avantatges de la bicicleta
  • Conèixer la normativa que regula l'ús de la bicicleta
  • Conèixer com es produeixen els accidents i com evitar-los
  • Ser conscient dels riscos que assumim i com disminuir-los 
  • Tenir una visió de com poden evolucionar les infraestructures i normatives ciclistes tenint en compte les experiències d'arreu del món
  • Tenir una base i eines per ampliar els coneixements
  • Conèixer una mica els tipus de bicicletes i accessoris que podem trobar al mercat.
  • Tenir uns mínims coneixements per revisar i mantenir la nostra bicicleta

Índex del curs

 

1. Introducció

 

2. La regulació legal

 

3. Circulació segura

 

 4. Informació pràctica

Informació addicional que cal saber

La bicicleta
Per ampliar informació vegeu el manual complet: Manual de mecànica bàsica

Annex. Informació complementària

En aquest blog trobareu molta informació complementària que a més podeu trobar etiquetada per temes. A la portada del blog (en la versió completa), trobareu també nombrosos apartats que recullen informació útil complementària. Per exemple, us pot interessar:

Última modificació: octubre de 2016