12.2.16

Vídeos per parlar de circulació urbana en bicicleta

En aquesta recopilació de vídeos podeu trobar de tot, primer 2 vídeos didàctics sobre circulació urbana en bicicleta. Posteriorment, he recopilat diversos vídeos que ens poden servir per reflexionar sobre diversos aspectes de la circulació en bici.

Amb bici a l'institut del BACC (8:05, en català, any 2009)


Circulant en bici amb seguretat de València en bici (7:02, en castellà, 2011)



La dona de verd d'Eneko Astiarraga (3:19, en castellà)

La dona de verd d'aquest vídeo circula amb força seguretat, però al meu entendre, comet un error bàsic de seguretat, sabeu quin és?
I si estigués gravat a Barcelona, també cometria una infracció...


Analitzar accidents
A Internet hi ha molts vídeos d'accidents amb bicicletes implicades, si mireu aquesta Compilació d'accidents podeu pensar com ho hauríeu fet vosaltres per evitar els accidents anant en bici. Hi ha molts accidents que tenen coses en comú? Creieu que aquest tipus d'accidents passen a casa nostra o si són freqüents?

La invisibilitat ciclista
Els següents 3 vídeos parlen de la "invisibilitat ciclista", és a dir, que a vegades la resta de persones involucrades en el trànsit o la mobilitat  actuen com si no existíssiu. Són una campanya per conscienciar als conductors de vehicles de motor de tenir en compte la presència de ciclistes:
  • Bàsquet - Campanya Look out for cyclists de TfL (1:08)
  • Whodunnit - Campanya Look out for cyclistsde de TfL (1:54)
  • The bank job - Campanya Look out for cyclists de TfL (0:41)

El cercle viciós de la mobilitat

Finalment, hi ha un concepte que anomenem el "cercle viciós de la mobilitat" i que parla de la perillositat d'anar a peu i en bici i també de la percepció de la perillositat. En aquest cas, s'aplica en els accessos a una escola. Vegeu Una bicicleta canvia el món de Almansa en bici: