14.4.10

Una nova passarel·la per a vianants i bicicletes a l'Hospitalet de Llobregat

L'Hospitalet de Llobregat estrenarà les properes setmanes una passarel·la per a vianants i bicicletes que dóna continuïtat al projecte de "Cornisa Verda", un itinerari que ressegueix el traçat de les vies del tren (línia Barcelona - Molins de Rei) tot unint diversos parcs.

La nova passarel·la connectarà els parcs de Can Cluset i de les Planes per damunt de l'avinguda Isabel la Catòlica i s'inaugurarà probablement durant les festes de primavera de la ciutat.

Amb la nova infraestructura el tram connectat serà del parc de les Planes fins al parc de Can Buixeras on s'uneix amb la Ronda Verda. El projecte hospitalenc de Cornisa Verda preveu a llarg termini connectar el tram actual amb el parc de la Torrassa i arribar fins a Riera Blanca connectant amb Barcelona. Pel que fa a l'altre extrem, no hi ha prevista una connexió amb Cornellà tot i que aquest municipi de fet ja té connectada bona part de la seva cornisa. Caldrà veure si els dos municipis s'entenen o si es continuen donant l'esquena i quines oportunitats genera un eventual soterrament d'aquesta línia de rodalies. Penseu que el traçat de les línies de tren és molt pla i que aquesta línia en concret està construïda en un tal·lús que delimita l'inici d'un zona muntanyosa de la zona deltaïca i de la cubeta del riu Llobregat, això es veu força clar en municipis com l'Hospitalet, Cornellà, Sant Joan Despí o Sant Feliu, entre d'altres.

Informació relacionada:

2 comentaris:

Jordi (L'Hospitalet) ha dit...

El cas de L'Hospitalet és de pena. Jo sóc d'Hospitalet de tota la vida i l'Ajuntament no fa res per promocionar la bici. Pràcticament no hi ha estacions per lligar-les, finalment no hi haurà el Bicing i els pocs carrils bici que hi ha són, senzillament, una porqueria. O es pot considerar carril bici el nyap que han fet a la nova Granvia? Si us plau!!

Bici-Vici ha dit...

Totalment d'acord! Suposo que ja deus estar al cas de la nova ordenança...